Ny biograf viser FORMAT

Jan Bøye Thomsen foran FORMAT’s største lærred. Den ny biograf i Ballerup åbnede i maj 2021 (Foto: Danske Biografer

Samtidig med genåbningen af de danske biografer 6. maj, så en ny biograf dagens lys. Det er FORMAT Bio, der ligger i en udvidet, nybygget del af Ballerup Centret.

FORMAT rummer 4 sale, der er udstyret med de mest moderne rekvisitter. Lyden er Dolby Atmos i alle 4 sale, og hver sal har også 4K Laser projektor og er fuldt udstyret med recliner-sæder – de meget brede biografstole, der kan lægges ned til næsten vandret.

Tæpperne i FORMAT Bio er en nøjagtig, men helt ny kopi af tæpperne fra Hotel “Overlook” i filmen “The Shining – Ondskabens Hotel” (Foto: Danske Biografer)

Salene har henholdsvis 132, 97, 61 og 61 sæder, så der er dermed sket en meget stor opgradering af biograf-kulturen i Ballerup Kommune. Hidtil har kommunens knap 50.000 indbyggere – samt naturligvis udefra kommende gæster – nemlig måttet nøjes med to ældre sale i Baltoppen Bio.

FORMAT drives af Mads Viktorius og Jan Bøye Thomsen – sidstnævnte var også direktør i Baltoppen, og han kommer til den ny biograf med masser af erfaring og gåpåmod.

”Det er jo en helt anden biograf, og jeg vil sige, at vi har fået det, sådan som vi havde turdet ønske os det i FORMAT,” fortæller Jan Bøye.

Der er recliner seats i alle biografens 4 sale (Foto: Danske Biografer)

Biografen i den københavnske omegnskommune skulle være åbnet i efteråret 2020, men byggeriet stødte på komplikationer og blev forsinket, så FORMAT kunne være åbnet 11. februar 2021.

”Men på det tidspunkt havde vi jo ingen mulighed for at åbne, fordi hele landet – og alle landets biografer – var omfattet af den generelle nedlukning af al aktivitet,” siger Jan Bøye.

Det betyder også, at biografen nu er under pres. Og derfor håber de to direktører, at de sidste restriktioner snart bortfalder, så der kan åbnes fuldt og med gode film på plakaten.

”Vi har virkelig satset alt på at vise ”hele verden”, hvordan en topmoderne, lækker biograf i 2021 ser ud. Det er sådan én, vi har her i Ballerup,” siger Jan Bøye.