Ny dokumentarfilm om Anders Matthesen

DB - ABLACKMATTHESEN (720x337)

I månedsvis har en film, med den nysgerrighedsskabende titel ”Untitled Scanbox dansk drama”, stået på listerne over kommende film til premiere 27. april 2017.

Nu er spændingen endelig blevet udløst: Det drejer sig om ”Den anden side”, som er en dokumentarfilm i spillefilmslængde om landets største komiker, Anders Matthesen.

For første gang kommer der nu en dansk biograffilm, der går tæt på en komikers arbejde. Det er Danish Documentary, der har produceret en dokumentarfilm om Anders Matthesen.

Anders Matthesen! Vi kender og elsker ham fra scenen, tv, teater og film. Landets største komiker. Hans shows sælger som ingen anden komiker herhjemme, tv-programmer som “Jul på Vesterbro” har opnået kultstatus, filmene “Terkel i Knibe” og “Sorte Kugler” har været store biografsucceser, og han hittede som Simon Spies i musicalen “Simon” på Østre Gasværk Teater. Nu får fans og publikum mulighed for at komme med om bag scenen, kameraet og mikrofonen.

I en periode, der strækker sig over fire år fra 2012 til 2016 har dokumentarfilminstruktør Pernille Rose Grønkjær nysgerrigt fulgt Anders Matthesen. Hun har været med helt tæt på – bag scenen, i garderoben, i bilen, på kontoret og i hjemmet. Samtidig har hun og Danish Documentary også haft adgang til et enormt arkivmateriale af gamle privatoptagelser og klip fra komikerens tidligere shows, film og tv-programmer, – arkivmateriale som indgår i filmen og er med til at understrege Matthesens format som komiker, skuespiller og musiker.

Synopsis:
Han har netop rundet de 40 år og har længe været et fænomen i dansk underholdning, – navnet er Anders Matthesen. Med samme råhed og ærlighed som vi kender ham fra scenen, bliver vi for første gang inviteret med ind i hans private øjeblikke og situationer. Vi møder en dedikeret kunstner, der konstant arbejder på at forblive original og præstere noget, der er bedre end sidst. Vi møder også en mand, som løber ind i en krise med stress og usikkerhed, der får ham til at overveje om han skal fortsætte karrieren. Filmen er en hæsblæsende fire år lang rejse med Anders Matthesen gennem kaos, succes, tvivl og grin, – en ærlig fortælling om et multitalent.

”Den anden side” er instrueret og filmet af Pernille Rose Grønkjær. Den er produceret af Danish Documentary v/ producer Sigrid Jonsson Dyekjær med støtte fra Det Danske Filminstitut, Scanbox og TV2 Danmark. Filmen er klippet af Jacob Thuesen og Kasper Leick, med lyddesign af Peter Albrechtsen og har nykomponeret musik af Jonas Struck. Den distribueres af Scanbox Entertainment.