Ny film om verdens dårligste film imponerer!

DB - ABLACKDISTASTER (720x338)

James Francos “The Disaster Artist”, der handler om tilblivelsen af verdens dårligste film, åbnede i 19 amerikanske biografer denne weekend, og indtjente $1,2 mio. Det giver et salsgennemsnit på hele $64.254. “The Disaster Artist” kommer dermed i en eksklusiv klub på kun seks film, der i filmhistorien har indtjent mere end $60.000 pr. sal med en åbning i over 10 biografer.

Den anmelderroste film handler om tilblivelsen af Tommy Wiseaus “The Room” fra 2003, som regnes for en af verdens dårligste film. Udover at have instrueret spiller Franco også rollen som Wiseau. I biroller ses David Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Ari Graynor, Josh Hutcherson og Jacki Weaver.

Da “The Room” havde amerikansk biografpremiere i 2003, indtjente den $1.200,-, men er senere blevet kult fordi den er så rædselsfuld.

”The Disaster Artist” blev modtaget af en 95%-rating på Rotten Tomatoes.

Guillermo del Toros ligeledes anmelderroste “The Shape of Water” havde også premiere i weekenden. Den indtjente $166,800 i kun to biografer i New York, med en salsgennemsnit på $83.400,-. Det lover godt for denne films fremtid i biograferne.

I filmen, som foregår under Den Kolde Krig i 1963, medvirker Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg og Octavia Spencer.

”The Shape of Water” opnåede en 95%-rating på Rotten Tomatoes.

Woody Allens “Wonder Wheel” fik til gengæld en ublid start. Filmen, som er et periodedrama fra 50’erne, indspillede $140.555 i fem amerikanske biografer. Det giver et salsgennemsnit på $28.111,- – langt under Woody Allens sædvanlige standard. Filmen har Kate Winslet og Justin Timberlake i hovedrollerne.

“Wonder Wheel” fik en nedslående 41%-rating på Rotten Tomatoes – også langt under Allens sædvanlige standard. Det er den dårligste rating for en Woody Allen-film siden ”Scoop” i 2006.

Næste weekend åbner Craig Gillespies ”I, Tonya” i den amerikanske biografer. Den handler om Konkurrenceskøjteløberen Tonya Harding. Den er også go’. Pt. står filmen med en 89%-rating på Rotten Tomatoes.

1a13 (720x410)