Ny håndbog for alternativt indhold

DB - BLACKkksks (720x334)

Med lanceringen af en ny håndbog for alternativt indhold – eller Event Cinema – har Event Cinema Association (ECA) givet den spirende branche af alternativt indhold et sæt retningslinjer for ’best practice’. Det skal sikre en ensartet kvalitet på tværs af alle arrangementer og lande. Håndbogen giver vejledning i alle områder af alternativt indhold, fra produktion, satellitlevering og lyd til distribution og forevisning.

“Dette er vores første forsøg på at afmystificere processen,” udtaler den administrerede direktør for ECA, Melissa Cogavin. “Håndbogen er beregnet til at uddanne, informere og give færdigheder.”

Alternativt indhold er et hurtigt voksende og stadigt vigtigere område for biograferne og forventes at udgøre 5% af den globale biografomsætning i 2015. Denne vækst bringer nye aktører til alle led i forsyningskæden, hvilket kan føre til betydelige forskelle i kvaliteten af oplevelsen.

Hele sektoren kan komme til at lide under dårlige oplevelser (enten gennem optagelser, lydkvalitet, eller hvis transmissionen bliver afbrudt). Omvendt vil man kunne drage fordel af mediernes opmærksomhed på en succes og forevisninger af høj kvalitet.

“Meget af den teknologi, der anvendes inden for alternativt indhold er ikke ny, men praksis er. Metode og tilgang har stadig en tendens til at være ret forskellig,” udtaler Peter Wilson, direktør for European Digital Cinema Forum og administrerende direktør for High Definition og Digital Cinema. Han er samtidig formand for det udvalg, som bragte håndbogen til verden.

Lanceringen fandt sted 20. januar på Dolbys europæiske hovedkvarter i London, og markerer kulminationen på mere end et års arbejde for udvalget under ECA.

ECA er en nonprofit brancheforening for alternativt indhold i biografsektoren. Foreningen har 75 medlemmer i 19 forskellige lande på seks kontinenter.

Et udvalg bestående af 14 brancheeksperter fra hele sektoren har stået bag og har – udover Wilson – bestået af BBC Worldwide, Arqiva, LANsat, DSAT Cinema, Vue Cinemas, CinemaLive og Royal Opera House, og iøvrigt har brancheeksperter fra hele Europa medvirket.

Håndbogen er tilgængelig på ECA’s hjemmeside på dette link: http://www.eventcinemaassociation.org/eca-technical-handbook.html