Ny ledelse i Kino Ro’s Torv, Roskilde

Siden 1978 har Mie og Leif Hübertz drevet Kino i Roskilde, men nu er de trådt til side og har overladt ledelsen til deres børn, Lone og Poul Hübertz, der jo bogstavelig talt er vokset op i biografmiljøet.

Kino begyndte i Algade med plads til 500 tilskuere og dengang var der desuden konkurrence fra Bio i Algade og Scala i Hersegade, der begge havde plads til et tilsvarende publikum. I 1980 ombyggede Mie og Leif Kino til tre sale og da Bio lukkede nogle år senere, udvidede Kino til i alt 5 sale med plads til 700 tilskuere. I 1985 lukkede Scala og i 2003 åbnede shopping centeret RO’s torv og Kino flyttede fra Algade og ind i 5 splinternye og moderne sale med plads til 800 tilskuere og blev dermed én af Danmarks store provinsbiografer.

Kino har altid været et sted, hvor både medarbejdere og publikum har følt sig meget godt tilpas og velkommen. Både Lone og Poul hjalp til i biografen siden de var helt små, men Lone begyndte først for alvor at arbejde i Kino i 2004, hvorefter hun tog sig af regnskab og administration, hvilket passede perfekt sammen med hendes familieliv med små børn. Poul havde en karriere som fodboldspiller, men i 2011 begyndte han også at arbejde i familievirksomheden.

Det har altid været Mie og Leifs ønske, at virksomheden skulle føres videre af næste generation, men ikke for enhver pris, for de skulle jo ikke alene elske jobbet som meget, som forældrene, men også finde ud af, om de overhovedet kunne samarbejde om ledelsen, der jo også byder på en del skæve arbejdstider hver eneste dag og aften hele ugen, året rundt.

Lone og Poul har nu delt arbejdet mellem sig, så Lone tager sig af administration og regnskab og Poul er ansvarlig for programlægning og markedsføring. Men i realiteten skal alle jo altid være klar til at tage sig af samtlige små og store opgaver, altid dukker op i en biograf med så mange daglige gæster.

Kino på RO’s Torv er i dag den største biograf på Sjælland udenfor København og hører til de store provinsbiografer. Siden den nye Kino flyttede til RO’s Torv i 2003 er omsætningen steget kraftigt til et årligt salg på ca. 300.000 billetter.

Foto: Kim Rasmussen. Obs: Artiklens foto må ikke deles på sociale medier efter aftale med fotografen.