Ny og dejlig siddekomfort i Café Slotsbio, Hillerød

(Foto: Jonas Dalum)

Takket være en anonym donation samt tilskud fra Det Danske Filminstitut har Hillerøds ældste biograf, Cafe Slotsbio, kunnet renovere alle biografsalens sæder. Derfor kan Slotsbio nu byde publikum velkommen – ikke kun til nye film, men også moderne siddekomfort.

Biografens 106 siddepladser er blevet opgraderet. De er alle blevet er ompolstret og ombetrukket, hvilket har løftet det visuelle indtryk af salen og ikke mindst løftet siddekomforten væsentligt.

Moderniseringen omfatter også den tidligere ”sofarække” af ældre, lettere udtjente sofaer. De er nu blevet erstattet af samme fastmonterede sæder. Sofarækken har gennem mange år været en favorit for mange besøgende, som har værdsat hyggen i sofaerne og en kop kaffe fra cafeen mere end en god siddestilling.

Ud over restaureringen af biografsalen har cafeområdet fået ny udsmykning bestående af indramninger med gamle filmplakater, så Slotsbio bevarer sin autensitet og hygge. Det giver en stemning, som publikum værdsætter ved alle arrangementer, hvad enten det er film, børnefilmklub, musik, teater, foredrag eller operafilm.

Slotsbio har eksisteret siden 1925 og er blevet drevet af frivillige siden 1988. På trods af alderen fremstår Slotsbio alligevel som en moderne biograf med avanceret digitalt fremvisningsudstyr, scene og nu nye sæder. Det er goder rammer for visning af både premierefilm og kunstfilm under de bedste betingelser.

Og der sker hele tiden noget i Café Slots Bio i Hillerød.

Susse Wold besøger Slotsbio 9. april som led i Slotsbios foredragsarrangementer. Susse Wold vil i mere end en time fortælle om sit liv i Danmark og rundt omkring i verden. Filmen ”Den kroniske uskyld”, hvor Susse Wold spiller en stor rolle, vises samme aften. Biografen overvejer i den anledning at smøre og klargøre den gamle fremviser til 35 mm film, da Slotsbio er den lykkelige ejer af kopi nummer 10 af den snart 35 år gamle film på store spoler.

Læs mere om Slotsbios mange aktiviteter på www.slotsbio.dk.