Ny og moderne biograf i Skive

Salen står knivskarpt og dufter svagt som en eksklusiv italiensk taskeforretning, og med ganske få undtagelser er der ikke meget tilbage af den gamle Bio 1 i Skives Kulturcenter Limfjord (KCL).

Allerede når man bevæger sig gennem svingdøren til kulturcentret er det tydeligt, at hele centret efterhånden er blevet totalt moderniseret til glæde for sine mange brugere.

Den karakteristiske gamle røde farve, der ellers altid har været dominerende, er blevet afløst af en frisk og moderne olivengrøn og alle møblerne er blevet skiftet ud med tidssvarende grupper af nye, brugervenlige stole og sofaer. Desuden er der kommet tæppe på gulvet, der matcher de sorte borde og elegante sorte hængelamper.

Nu er både sportshallerne, motionscentret og badelandet totalt renoveret og så var turen endelig kommet til biografen, der senest blev opdateret i 2012 og 2013.

Fornyelsen ses allerede på billetsalget og kiosken, der er blevet væsentligt større, så publikum let kan komme omkring uden at være til gene for hinanden.

I det tilstødende område står grupperne af moderne stole, hvor gæsterne kan ny en forfriskning inden, eller efter filmen. Køb af mange forskellige inden- og udenlandske øl, vand og kaffe sker fra en central, publikumsvenligt bar-ø i midten af rummet.

Også i Interfjord Arena er der kommet helt nye møbler, som giver et hyggeligere miljø i foyeren, hvor også to gigantiske storskærme på endevæggene sikrer, at ingen behøver at gå glip af det, der sker i salen.

Biografsalen er renoveret for i alt 1,4 millioner kroner, hvoraf de nye og super komfortable og velduftende stole alene har kostet en million. Stolene kan justeres elektrisk med nakkestøtter og de indbyggede fodskamler sikrer komforten når man hviler benene, ligesom armlænene kan løftes, hvis man har lyst til at sidde tættere i biografens mørke når man deler de store oplevelser på lærredet.

Foto: Steen Don