Ny ”Star Wars”-film har allerede solgt billetter for $50 mio. i USA

DB - blackastarwars (720x335)

J.J. Abrams tentpole ”Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” slår allerede alle rekorder. Her fire uger før premieren har filmen solgt billetter for $50 mio. i USA.

Det er dobbelt så meget som den hidtidige rekordholder, ”The Dark Knight”, der på samme tidspunkt inden premieren ’kun’ havde solgt billetter for $25 mio.

Den nye Star Wars-film, som er en reboot af George Lucas’ utrolig succesfulde filmserie, har premiere 17. december i USA. I Danmark får filmen – helt sensationelt – premiere dagen før, allerede den 16. december. Så danske Star Wars-fans kan altså opleve filmen før amerikanerne.

Mange analytikere spår, at filmen vil score den største amerikanske åbning nogensinde. Rekordholderen er pt. ”Jurassic World”, som åbnede med $208,8 mio. i sommers. Spørgsmålet er bare hvor meget Star Wars vil slå dinosaurerne med. Spådommene ligger på mellem $250 mio. og $300 mio.

Billetsalget åbnede i USA den 19. oktober, og adskillige billetsystemer gik ned, pga. den enorme efterspørgsel.

Ifølge Twitter var der mellem 19. og 20. oktober 1,1 millioner Star Wars-relateret tweets.

Også Danmark er ramt af Star Wars-feberen. Imperial Bio har for længst udsolgt til aftenforestillingerne på premieredagen. Og landet over er der rift om billetterne i alle biografer. For at efterkomme efterspørgslen, bliver filmen dog vist i rigtig mange biografsale, så der er fortsat mulighed for at få billetter til premieredagen.