Nye danske film i de kommende seks måneder

Der kommer film for enhver smag i biograferne i de kommende måneder og filmene er netop blevet præsenteret på Filminstituttet

 Torsdag d. 5. september præsenterede filmskabere og skuespillere de nyeste danske 14 danske spillefilm og 2 dokumentarfilm, der alle har premiere i perioden frem til februar 2020.

Vi har lavet en kort beskrivelse af filmene i premiereorden:

 1. september 2019: KRIGSFOTOGRAFEN (dokumentar)

Krigsfotografen Jan Grarup lever to meget forskellige liv; det ene i evig krydsild i verdens farligste brændpunkter og det andet som alenefar og eneforsørger til fire børn hjemme med hverdagens mere almindelige udfordringer.

 1. september 2019: MUGGE & VEJFESTEN (animeret familiefilm)

For at forhindre sine forældres mulige skilsmisse beslutter den 10-årige Mugge at stable den bedste vejfest nogensinde på benene og på den måde føre sin mor og far sammen igen.

 1. oktober 2019: GOOSEBOY (familiefilm)

En dag lander en gås med brækket vinge på Viggos altan, og da han beslutter at hjælpe den tilbage til sin flok, bliver det starten på en fantastisk og farverig rejse, der kommer til at ændre Viggos liv for altid.

 1. oktober 2019: JAGTSÆSON (dramakomedie)

Den fraskilte singlemor, Eva, tager på wellnessweekend med veninden Marlene for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise, men turen får det absolut værste frem i veninderne, der kaster sig ud i alt fra hårrejsende brazilians til forrygende fucked up fasanjagt…

 1. oktober 2019: FAT FRONT (dokumentar)

En række overvægtige kvinder har fået nok af de traditionelle skønhedsidealers slankhed og slipper nu deres deller og blævrende lår fri, og med et kunstnerisk blik på kroppens naturlige XXL-skønhed vil filmen ændre vores blik på kroppen og frisætte vores skønhedsidealer.

 1. oktober 2019: VALHALLA (eventyrdrama)

Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager sammen med guderne Thor og Loke på en stormfuld rejse for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

 1. oktober 2019: KOLLISION (drama)

I den nyeste film fra Avaz Brothers får Leo og Olivias beslutning om at blive skilt store konsekvenser for deres 9-årige datter, Liv, der bliver kastebold mellem sine kriseramte forældre.

 1. november 2019: NINNA (drama)

Ninna bor med sin 18-årige søn, Daniel, i Præstø. Da han på mange måder er centrum i hendes liv, kastes hun ud i sit livs krise, da han meddeler, at han har tænkt sig at flytte hjemmefra. Så Ninna må tage alle tænkelige – og utænkelige – midler i brug for at få sin søn hjem igen.

 1. november 2019: ONKEL (drama)

27-årige Kris driver et mindre landbrug sammen med sin ældre onkel, men da hun møder den unge Mike, opstår der sød musik og hun finder ud af, at der måske også er plads til lykke i hendes liv.

 1. november 2019: SELVMORDSTURISTEN (kærlighedsdrama)

Max har fået konstateret en svulst i hjernen, men da han opsøger det øde beliggende luksushotel, Aurora, der har specialiseret sig i selvmordshjælp, opdager Max en foruroligende sandhed, der vender op på hele hans virkelighedsforståelse.

 1. december 2019: HARPIKS (drama)

Liv bor med sin far, Jens, og mor, Maria, i en smuk skov, hvor de lever i deres smukke, selvskabte paradis. Men da Liv begynder at føle udlængsel til den ydre verden, bliver det begyndelsen til enden for den lille families idyl.

 1. januar 2020: DE FORBANDEDE ÅR (historisk krigsdrama)

Under den tyske besættelse af Danmark trækkes en velhaverfamilie ind i et kompliceret magtspil med besættelsesmagten, der fører til en række smertelige brud i familien.

 1. januar 2020: KLOVN THE FINAL (komedie)

Hvor den første Klovn film handlede om Franks kamp for at blive far, og den anden om venskabet med Casper, handler den tredje Klovn film – i trilogien om den moderne mand – om Kærligheden.

 1. februar 2020: DRØMMEBYGGERNE (animeret familiefilm)

Den 12-årige Minna forsøger at ændre sin papsøster, Jenny, til at blive bedre, ved at ændre på hendes drømme, men det går snart op for hende, at man skal passe på med at ændre på noget, der kan få så vidtrækkende konsekvenser for hele familien…

Hvis du vil læse mere udførlige beskrivelser af filmene fra DFI, så klik her

Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen