Nyt liv i Hundested Kino

Aktionsgruppen LAG Halsnæs-Gribskov har netop taget hul på støttemidlerne for 2020 og nogle af de første penge går til Hundested Kino, der modtager 383.230 kroner til om-og tilbygning af foyer, toiletter og ’Sal 2’. Allerede i 2018 modtog Hundested Kino for første gang støtte og den gang til at renovere selve biografsalen og i år arbejder foreningen bag biografen således videre med at opgradere resten af bygningen til et egentligt kulturhus, som foruden de allerede eksisterende  aktiviteter med film, koncerter, revy og teater også vil kunne byde på foredrag, e-sport, standup og café med lidt, men godt, som publikum kan nyde før eller efter forestillingen eller anden aktivitet. Og når nu bygningen opdateres til 2020 standard, foretager man også en total renovering af bygningens energi system.

LAG Halsnæs-Gribskov er den eneste lokale aktionsgruppe i Nordsjælland. Det er lokal aktionsgruppe (LAG); en lokalt forankret forening, der til borgernes bedste bidrager til at skabe udvikling og innovation i lokalområderne ved at uddele støttemidler fra EU’s landdistriktsprogram til relevante og bæredygtige projekter. 2020 puljen udgør 2.300.000 kroner. Halsnæs-Gribskov har desuden en lokal fiskeriaktionsgruppe (FLAG) der sideløbende støtter relevante og bæredygtige projekter, der udvikler fiskeriområdet, med tilskudsmidler fra EU’s hav- og fiskeri-udviklingsprogram.

Der har været biograf i Hundested siden starten af 1930’erne, hvor den første biograf åbnede i Nørregade 94 under det praktiske navn, Kino. Den fungerede frem til 1943, hvorefter den flyttede til en større bygning i Søndergade 122, hvor den fungerede til 1976, hvor bygningen skulle rives ned. Konsekvensen var, at Kino endnu en gang måtte flytte, og denne gang til Strandvejen 47 til et tidligere slagteri. Her vistes film helt frem til 2011, hvor den var nødt til at lukke, og siden stod bygningen tom frem til 2016.

I efteråret 2016 indkaldte ildsjælene Hans Schwennesen, Erik Sørensen og Søren Koefoed til et borgermøde, der havde til formål at finde ud af, om der var lokal interesse i at genåbne den hæderkronede Hundested Kino for at vise kvalitetsfilm for Hundesteds borgere. Mødet viste så stor interesse, at der efterfølgende blev stiftet en forening med navnet Hundested Kino, hvis bestyrelse består af lokale frivillige. Foreningen består af fire arbejdsgrupper, der både driver biografen og nu er med til at renovere det lokale kulturcentrum til glæde for både byens mange børn og voksne.