Ønsket om kortere vinduer kommer kun fra folk med præstationsangst

Eyes Behind Red Curtains On Wood Stage

Disney ser ingen årsag til at afkorte biografvinduet, ifølge bestyrelsesformand Bob Iger.

Det standpunkt blev gjort krystalklart under en konference med Wall Street-analytikere, efter Disney havde meddelt resultatet for først kvartal. Iger sagde, at Disneys kommende film er så stærke, med “Star Wars”, Marvel og Pixar franchises – at han slet ikke ser behovet for et kortere vindue.

“Vi diskuterer ikke en afkortning af vinduet,” fortalte Iger. “Vi tror ikke på, at vi skal flytte vore film væk fra det store lærred hurtigere end vi allerede gør. De film vi laver, er perfekte til det store lærred. Vi har også skabt et globalt fænomen med vores film. Folk synes at have lyst til at se dem en masse.”

”Vi laver film, som folk vil se på de store lærreder, som jo findes over hele verden,” tilføjede han.

Disney havde sidste år succes med “Finding Dory”, “Rogue One: A Star Wars Story” og “Captain America: Civil War”.

Og der er ingen svækkelse at spore i år. “Skønheden og udyret” har indspillet $1,2 mia. globalt de første ni uger og “Guardians of the Galaxy Vol. 2” er oppe på $630 mio. efter to uger.

Og forude venter ”Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge”, ”Biler 3”, ”Thor: Ragnarok”, ”Coco” og ”Star Wars: The Last Jedi”.

Så ønsket om kortere vindue kommer altså kun fra folk med præstationsangst og som er ude af stand til at lave film, som folk ønsker at se på det store lærred.

Opskriften for fremtiden er således krystalklar: Tro på dig selv, omfavn det store lærred og lav film folk gider se.