Opråb fra Danske Biografer: Gør kultur fradragsberettiget

Danske Biografer foreslår, at udgifter til kulturelle aktiviteter og oplevelsesindustrien bliver fradragsberettiget i forbindelse med Finanslov 2021

Mandag i denne uge (9. november) åbnede Finansminister Nicolai Wammen forhandlingerne om næste års finanslov.

Som et led heri foreslår regeringen, at bolig-/job-ordningen, der populært går under navnet “håndværkerfradraget”, udvides.

Argumentet er, at et øget fradrag vil kunne give øget beskæftigelse og aktivitet, og dermed vil det hjælpe til at sikre vejen ud af corona-krisen.

Det har i dag ført til, at Danske Biografer foreslår en anden udvidelse af fradragsmulighederne. Håndværkerne og servicefagene er ifølge direktør Lars Werge ikke de eneste, der døjer under krisen.

Danske Biografer har derfor udarbejdet et forslag om, at en udvidelse af fradragsretten drejer i retning af at tilgodese de kulturelle brancher.

Derfor foreslår foreningen, at håndværkerfradraget fastholdes på det nuværende niveau, og den påtænkte forøgelse kan i stedet bruges til at give fradrag for eksempelvis

  • Teaterbesøg
  • Biografture
  • Koncertbilletter
  • Oplevelser i dyreparker, forlystelsesparker mv.
  • Restaurant- og hotelbesøg

“Ideelt vil indførelsen af et ”kultur- og oplevelsesfradrag” både betyde, at institutionerne (koncertsteder, anlæg, teatre, biografer, hoteller mv.) vil opleve øget efterspørgsel. Og det vil medføre, at leverandørerne til disse institutioner får flere ”ordrer i bogen”,” siger Lars Werge.