Optimismen trives på Østerbro

Søren og Therese Meinertsen blev hædret ved et digitalt møde som “Årets Østerbro-butik” (Foto: Thomas Frederiksen/Østerbro LIV)

10.000 kroner er i sig selv dejligt at modtage. Men ved siden af dette beløb fik Therese og Søren Meinertsen forleden en hæder – ægteparret driver Park Bio på Østerbro i København, og det har de gjort så godt i 2020, at de fik prisen “Årets Østerbro-butik”.

At hæderen blev overrakt uden den store festivitas via et online-møde, gjorde ikke glæden mindre.

“Vi er meget rørte over den store opbakning, der er til os,” sagde Therese Meinertsen ved overrækkelsen til Østerbro LIV.

Som alle andre biografer i Danmark er Park Bio også lukket i disse uger, og for Søren Meinertsen var det naturligvis et lyspunkt at blive hædret af beboerne i bydelen.

“Jeg kan godt love jer for, at vi er lidt nedtrykte for tiden, så det er vi stolte over og glade for,” sagde han til avisen.

Ægteparret har drevet Park Bio siden 1984, men biografens historie går endnu længere tilbage – den er opført i 1920’erne, og står det til Søren og Therese Meinertsen, kommer den også stærkt tilbage efter corona-lukningen.

Med henvisning til de film, der ligger klar til at få premiere i løbet af 2021 – “Marco Effekten”, “No Time to Die” osv. – forventer Therese Meinertsen et stort år, når altså biograferne igen må åbne:

“Vi er faktisk optimistiske. I drømmer ikke om, hvor mange som står i kø til at komme i biografen. Jeg tror, at det bliver et kanonår, vi er superoptimistiske,” siger Therese Meinertsen til Østerbro LIV.

Ægteparret Meinertsen i den gamle biografsal (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/BYRD – Østerbro LIV)