Overraskede alt og alle: ”Pitch Perfect 2” åbner med $70,3 mio.

DB - BLACKPTICT (720x339)

Elizabeth Banks’ “Pitch Perfect 2″ ramte alle de rene toner i USA og snuppede førstepladsen på den amerikanske top 10, lige for næsen af ”Mad Max: Fury Road”.

Filmen indspillede $70,3 mio. de første 3 dage, hvilket er ret sensationelt, idet den originale film indspillede $65 mio. totalt i de amerikanske biografer. Det understreger hvordan biograferne kan drage fordel af home entertainment-sektoren, hvor den første film har fået kult-status. Filmen modtog en 69%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore.

”Pitch Perfect 2” markerer samtidig den næststørste åbning nogensinde for en kvindelig instruktør. Førstepladsen har Sam Taylor Johnson og hendes ”Fifty Shades of Grey” sat sig på, med en åbning på $85,2 mio.

“Mad Max: Fury Road” åbnede også fint med $44,4 mio., hvilket var en smule over forventningerne. Filmen har fået overvældende anmeldelser, hvor anmelderne har brugt superlativer som ”genial” og ”mesterværk”. Filmen modtog da også en sensationel 98%-rating på Rotten Tomatoes og en ”B+”-rating på CinemaScore.

“Mad Max: Fury Road” skal skynde sig, hvis filmen skal blive profitabel, idet filmen har kostet $150 mio. at producere. ”Pitch Perfect 2” er allerede i sort, med en produktionsbudget på beskedne $29 mio.

Kønnene fordelte sig fint mellem de to nye film denne weekend. 70% af premierepublikummet til ”Mad Max: Fury Road” var mænd, mod 75% af premierepublikummet til ”Pitch Perfect 2”, som var kvinder.

Et sublimt eksempel på ”counter-programming”.

”Avengers: Age of Ultron” blev skubbet ned på tredjepladsen med en indspilning på $38,8 mio. Filmen har til dato indspillet $1,1 mia. globalt. I filmens første uge i Kina var indspilningen alene $156,3 mio., hvilket er den næsthøjeste åbning nogensinde i Kina. Førstepladsen sidder ”Fast & Furious 7” trygt på.

Set med danske øjne har den forløbne weekend i USA været interessant. For det første slutter ”Pitch Perfect 2” i København og har Birgitte Hjort Sørensen i en vigtig rolle (som det kan ses på ovenstående billede), for det andet har Thomas Vinterbergs ”Far From the Madding Crowd” nu placeret sig på top ti, efter to ugers limiteret visning i ganske få amerikanske biografer. Filmen vises stadig kun i forholdsvis få biografer i USA (289), men indspillede alligevel $1,3 mio.

Ingen tvivl om champagnepropperne har sprunget på adskillige kontorer i Hollywood i den forløbne uge.

Næste weekend åbner Tal Granit og Sharon Maymons ”Afskedsfesten”, samt Brad Birds ”Tomorrowland: A World Beyond” med George Clooney i amerikanske biografer.

1akkaka (720x442)