Peter Fornstam skal modtage “UNIC Achievement Award 2019”

Peter Fornstam, grundlægger af og administrerende direktør for Svenska Bio og formand for den svenske biografforening, skal modtage ”UNIC Achievement Award 2019”, der hvert år gives anerkendelse af fremragende engagement og service i den europæiske biografindustri. Prisen vil blive præsenteret som en del af CineEurope Awards ceremoni, torsdag den 20. juni i Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i Barcelona, ​​Spanien.

Peter Fornstam er tredje generation-biografmand, hvis familie har været dedikeret til filmindustrien i over et århundrede. Peter Fornstam grundlagde Svenska Bio sammen med Bonnier-gruppen (nu Filmstaden) i 1987. Kæden består nu af 200 biografsale, og Svenska Bio er i dag næststørste biografkæde i Sverige, foruden i Finland (Bio Rex), og i Danmark.

Svenska Bios ambition er at give publikum den bedst mulige filmoplevelse, og afspejler ikke kun Peters egen passion for branchen, men også hans visionære lederskab, rigdom på erfaring og umådeligt engagement for oplevelser på det store lærred.

Peter er en velkendt og højt respekteret leder inden for den europæiske biosektor, som i sin egenskab af formand for den svenske biografforening har spillet en central rolle for at sætte branchen i stand til at blomstre i lyset af udfordringer, som for eksempel den uventede momsforhøjelser på biografbilletter i Sverige. Hans brede involvering i filmindustrien strækker sig ud over biografsektoren, da han også er bestyrelsesmedlem i SF Studios, Nordens største produktions- og distributionsselskab.

Phil Clapp, bestyrelsesformand for UNIC, udtaler:

“Vi er glade for at anerkende Peters ekstraordinære karriere i den europæiske biografsektor, samt hans centrale rolle i at gøre Svenska Bio til en pionér i forbedring af biografoplevelsen.

Denne pris anerkender især Peters betydelige bidrag til at udvikle både den svenske og bredere europæiske biosektor, gennem sit arbejde som formand for den svenske biografforening. På vegne af hele UNIC-bestyrelsen takker jeg ham for hans enorme støtte til UNIC.”

Om CineEurope
CineEurope 2019 finder sted den 17.-20. Juni i Center Convencions Internacional Barcelona (CCIB) i Barcelona, Spanien. CineEurope er den mest succesrige europæiske biografkonference og messe for store, regionale og uafhængige filmfagfolk. CineEurope vil præsentere eksklusive screeninger og produktpræsentationer af kommende film, sponsorerede arrangementer, informative seminarer og CineEurope Trade Show. CineEurope er UNIC’s officielle konference.

Om UNIC
The International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesser for biografforeninger og biografkæder i 37 europæiske lande.

Kontakt: lhoulgatte@unic-cinemas.org / +32 2 880 99 39 | #CineEurope | @CineEuropeBCN