Pirateriet bliver værre og værre

DB - BLACKPIRACY (720x335)

Trods masser af billige lovlige alternativer steg antallet af ulovlige downloads kraftigt i 2015 og filmtyvene vil se blockbusters fra Hollywood. Det understreger blot at man aldrig vil kunne konkurrere med gratis og at opstramningen af lovgivningen er mere end påkrævet.

”Interstellar” ligger øverst på listen over film som blev mest ulovligt downloaded i 2015, endda til trods for filmen fik premiere i 2014.

Ikke færre end 46.762.310 gange er filmen blevet ulovligt downloadet i løbet af det seneste år. Det viser en undersøgelse fra it-virksomheden Excipio, som overvåger overskridelsen af copyright-rettigheder.

Nummer to, tre og fire på listen er ”Furious 7”, ”Avengers: Age of Ultron” og ”Jurassic World”.

Alle tre film var blandt de største biografsucceser i 2015, og filmpiraterne går altså efter samme samme film og underholdning som betalende biografgængere.

Listen over de mest piratkopierede film vækker stor bekymring i filmindustrien. Den viser nemlig, at antallet af ulovlige downloads er i kraftig vækst.

I 2014 lå Martin Scorseses ”The Wolf of Wall Street” øverst på listen over de mest piratkopierede film med lidt over 30 mio. downloads. Med næsten 47 mio. downloads til årets topscorer i 2015, ”Interstellar”, har der været en stigning på 55 pct. Ifølge Variety ville ”The Wolf of Wall Street” ikke engang kunne klemme sig ind i årets top ti.