Pirateriet eksploderer

DB - BLACKPIRACY (720x335)

Kloge hoveder sagde: Sørg for et billigt alternativ til pirateri – og problemet er løst. Brancheforeningen Danske Biografer sagde: Omsonst, man kan aldrig konkurrere med gratis.

Danske Biografer fik ret.

I en netop offentliggjort undersøgelse, kan man iagttage pirateriet på internettet efter Netflix, og alle de andre udbydere af billige film på nettet, kom på banen.

Faktisk har de nye internettjenester kun opmuntret til pirateri.

I en Google undersøgelse viser det sig at den illegale torrent-app ”Popcorn time” er ligeså populært at søge efter, som de lovlige internettjenester Netflix og HBO.

Netflix & Co agerer faktisk reklamesøjler for de ulovlige tjenester. Når en film lanceres på de legale hjemmesider med et reklamebrøl, generere det øjeblikkelig søgning på illegale alternativer.

Netflix, den digitale udbyder af film på nettet, har netop navngivet piratkopiering, som en af selskabets største rivaler, og fremhævet torrent-app’en ”Popcorn Time” som en seriøs rival. Det skete i et brev til aktionærerne forleden dag.

2SKKSKDLLD (720x294)

Netflix peger på en graf fra Google Trends, baseret på oplysninger indsamlet i Holland, som sammenligner populariteten af søgninger på Netflix, HBO, og Popcorn Time. Grafen viser, at populariteten af Popcorn Time er steget betydeligt i de seneste seks måneder, med søgninger efter app’en som nu på niveau med Netflix og langt over HBO.

I marts 2014 blev det originale ”Popcorn Time” taget ned af de oprindelige udviklere, efter pres fra Motion Picture Association of America (MPPA), brancheorganisationen i USA, der repræsenterer de seks store Hollywood-studier (Warner Bros, Disney, Universal, Sony, Paramount og 20th Century Fox). Men siden har nye folk taget over og videreudviklet produktet, og fortsat under navnet Popcorn Time.