Pixars nye film, “Coco”, åbnede med et brag i USA

DB - ABLACKCOCO (720x354)

Pixars “Coco” er den seneste film fra Disneys animerende kongedømme. Filmen indspillede $71,2 mio. de første fem dage i USA. Globalt er filmen allerede oppe på $153,4 mio.

Filmen blev modtaget med en 96%-rating på Rotten Tomatoes og en “A+”-rating fra CinemaScore. Som traditionen byder, er både anmeldere og publikum vilde med Pixars film.

”Coco” er instrueret af Lee Unkrich og co-instrueret af Adrian Molina. Filmen foregår i Mexico i forbindelse med traditionen ”De Dødes Dag”. Den 12-årige Miguel bor sammen med sin store familie ude på landet. Drengen opdager på fejringsdagen et mysterie, der er flere generationer gammelt, og det fører til en meget anderledes familiesammenkomst.

”Coco” får premiere 2. februar 2018 i danske biografer.

Luca Guadagnimos ”Call Me by Your Name” åbnede med de bedste tal siden ”La La Land”, for en film udsendt i ganske få amerikanske biografer.

Filmen åbnede i fire amerikanske biografer i hhv. Los Angeles og New York og indspillede $404.874,-. Det er et salsgennemsnit på imponerende $101.219,-. Filmen er baseret på bogen af Andre Aciman.

I ”Call Me by My Name” følger vi drengen Elio, som forelsker sig dybt i sin fars sommerpraktikant Oliver. Sommeren i 1983 bliver aldrig glemt af Elio, og han vender tilbage til minderne igen og igen.

Rotten Tomatoes modtog filmen med en 98%-rating og hovedrollerne spilles af Armie Hammer og Timothee Chalamet.

”Call Me by Your Name” får premiere i danske biografer 1. februar 2018.

Joe Wrights Winston Churchill-film ”The Darkest Hour” åbnede, ligesom ”Call Me by Your Name”, i kun fire amerikanske biografer i hhv. Los Angeles og New York. Filmen indspillede $248.000,-, hvilket giver et salsgennemsnit på $61.944,-

”The Darkest Hour” er et historisk drama om Storbritanniens premierminister Winston Churchill, som skal lede et angreb mod Hitlers hær i de første år af Anden Verdenskrig. De væsentligste roller spille af Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn og John Hurt.

Filmen blev modtaget med en 86%-rating på Rotten Tomatoes.

”The Darkest Hour” får premiere i danske biografer 25. januar 2018.

Næste weekend åbner følgende film i USA: Woody Allens ”Wonder Wheel”, Guillermo del Toros stærkt roste ”The Shape of Water” og James Francos ligeledes stærkt roste ”The Disaster Artist” om filmhistoriens dårligste film, ”The Room”.

1a14 (720x415)