Politi er tilfreds med biografer

Biografen “Øst for Paradis” havde tirsdag besøg af politiet. Myndighederne nikkede til, at biografens personale og gæster fortsat ikke anvender mundbind (Foto: Wikipedia)

Politiet i Aarhus var i denne uge forbi biografen “Øst for Paradis” i Paradisgade i midtbyen.

“De så cafe mv og snakke med vores ansatte om rutiner og hvad vi solgte i baren. De slog fast at der ikke var noget at indvende og gik tilfredse igen,” siger Line Daugbjerg Christensen, ejer og direktør for biografen.

Når hun er glad for politiets besøg, skyldes det, at de ny retningslinjer for at hæmme udbredelse af corona-smitte åbner for visse fortolkninger.

“Det er bare en gråzone at være en kiosk/cafe/to go/biograf-kiosk– og ingen kan give helt rette svar, heller ikke når man ringer direkte til sundhedsmyndighederne. Men det her er rigtigt rart for os, ansatte og kunderne. Nu har vi myndighedernes ord for at vores tolkning af retningslinjerne lige med vores bio er i orden,” siger Line Daugbjerg Christensen.

Også “Nicolai Bio” i Kolding har for nylig haft besøg af den lokale ordensmagt, og også her blev det slået utvetydigt fast, at biografernes kiosk-område ikke er omfattet af kravene fra restauranter og normale caféer om, at der skal bæres mundbind af gæster og ansatte.

Man kan med andre ord fortsat gå trygt i biografen.