Pris til Nordisk Film under CineEurope 2016

DB - dfi nordisk-film (720x334)

Nordisk Film A/S vil blive hædret med ”Independent Film Award” under CineEurope 2016. Prisen vil blive præsenteret under en ceremoni den 23. juni i Barcelona. Kenneth Wiberg, adm. direktør for filmdistribution på Nordisk Film A/S vil modtage prisen.

“CineEurope, sammen med vores partnere The International Union of Cinemas, er glade for at ære Nordisk Film A/S med ”Independent Film Award,” udtaler direktør for CineEurope, Andrew Sunshine. “Som et af ​​verdens første filmselskaber og en del af Danmarks filmhistorie i mere end 100 år, fortjener selskabet virkelig denne prestigefyldte ære.”

Nordisk Film A/S er et fremtrædende nordisk underholdningsselskab, der er en del af den danske mediekoncern, Egmont. De udvikler, producere og markedsfører film og tv-serier i hele Norden, og ejer en førende biografkæde i både Danmark og Norge. Nordisk Film A/S er det ældste aktive filmstudie i verden, og har bragt historier til live gennem film i mere end et århundrede.

Jan Runge, administrerende direktør for International Union of Cinemas, udtaler: “Vi er virkelig glade for at byde velkommen til Nordisk Film A/S på CineEurope i år og for at fejre det langvarige partnerskab mellem dette skandinaviske film-kraftcenter og europæiske biografejere.”

Ole Olsen grundlagde Nordisk Film A/S i 1906 i Valby, København. Han var en energisk og fantasifuld underholdnings-iværksætter med et skarpt øje for at kombinere en god historie med teknisk innovation. Hans filosofi og vision er stadig kernen i Nordisk Films strategi – at underholde et stort publikum på de skandinaviske, europæiske og oversøiske markeder, gennem præsentation af film som bærer en personlig signatur fra filmskaberne involveret. En strategi, som gennem historien har sikret Danmark stor succes ved udenlandske prisuddelinger.

Nordisk Film modtager pt. international anerkendelse for den Oscar-nominerede ”Krigen”, instrueret af Tobias Lindholm. Anerkendelsen omfatter også ”Under sandet”, instrueret af Martin Zandvliet.

Nordisk Film A/S er også involveret i strategiske partnerskaber med innovative nordiske filmselskaber, såsom Zentropa (Danmark), Maipo Film AS (Norge), Avanti Film AB (Sverige) og Solar Films Inc. (Finland), såvel som distributionsaftaler med Lionsgate og Dreamworks i Norden.