Prisregn over “Druk”

Ensemblet i “Druk” blev hædret både i Danmark og i udlandet i weekenden (Presse-foto: Rolf Konow)

Den første weekend i februar betød masser af prisuddelinger i filmbranchen. Med danske øjne var det naturligvis Robert-prisen, der var interessant at følge, men også ude i Europa var der hæder at hente.

Topscoreren ved Robert-festen blev Thomas Vinterbergs “Druk”. Den succesfulde film, der blev set af godt 800.000 gæster i biograferne i løbet af efteråret 2020, blev blandt andet kåret til Årets danske spillefilm. Vinterberg fik prisen som årets instruktør, og hovedrolle-prisen for mænd gik til Mads Mikkelsen.

Andrea Heick Gadeberg fik prisen for årets kvindelige hovedrolle i en dansk film for sin præstation som teenageren Mathilde i filmen “Retfærdighedens Ryttere” (Presse-foto: Rolf Konow)

Robert-prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle blev givet til Andrea Heick Gadeberg, som spiller Mads Mikkelsens hovedrolleindehaver Markus’ datter i filmen “Retfærdighedens Ryttere” (af Anders Thomas Jensen).

Hele listen over prismodtagere kan ses her.

“Druk” blev desuden lørdag hædret i London. Det skete ved London Critics’ Circle Film Award, hvor filmen modtog prisen som årets bedste udenlandske film.

Og på Göteborgs filmfestival modtog “Druk” også en pris – som årets bedste nordiske spillefilm 2020.