Publikum valfarter til Bille Augusts ”Lykke-Per”

52.000 billetter inkl. snigpremierebilletter blev der solgt i premiereweekenden. Filmen sætter rekord. 

Nordisk Film og TV 2 Danmarks med spænding ventede storfilm ”Lykke-Per” af Bille August, som fik danmarkspremiere over hele landet i torsdags, har taget danskerne med storm. Hvis man på forhånd tvivlede på om et dansk biografpublikum overhovedet var interesseret i en filmatisering af Henrik Pontoppidans 120 år gamle klassiker af same navn, tog man fejl. 

”Lykke-Per” er kommet flyvende fra start i biograferne, hvor den i premiereweekenden har solgt 52.408 billetter inkl. snigpremierebilletter (47.821 billetter i weekenden). Med en varighed på godt 2 timer og 40 minutter tegner LYKKE-PER sig dermed for den bedste premiereweekend nogensinde for en dansk helaftensfilm. 

Det resultat er Nordisk Film særdeles glad for. Direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore, udtaler:
– “Det er fantastisk at se, at danskerne har taget imod ”Lykke-Per” med åbne arme. Et storslået periodedrama i helaftensformat er bestemt ikke hverdagskost i dansk film, og det giver ikke nødvendigvis sig selv, at danskerne var med på den. Men det er de i den grad. Over 50.000 solgte billetter på premiereweekenden er et virkelig flot resultat og giver virkelig anledning til optimisme for filmens videre liv i de danske biografer. Når vi så samtidig ved, at filmen falder i publikums smag, giver det en styrket tro på, at ”Lykke-Per” kan blive en stor succes.” 
 

”Lykke-Per” fik premiere i hele 121 danske biografer i torsdag og distribueres af Nordisk Film Distribution. Esben Smed og Katrine Greis-Rosenthal ses i hovedrollerne.