“Ready Player One” overrasker med en åbning på $53,2 mio. i USA

DB - ABLACKPLAYER (720x328)

Sci-fi eventyret “Ready Player One” markerer den største åbning for en film instrueret af Steven Spielberg i over ti år.

Steven Spielbergs “Ready Player One” — hans selvproklamerede comeback til popcorn film – vandt let førstepladsen i USA med en åbning på $53,2 mio., hvilket er den største åbning i påsken nogensinde for en film som ikke er baseret på en franchise. Filmen havde premiere allerede i torsdags og åbningen er et pænt stykke over forventningerne.

”Ready Player One” blev modtaget af en 76%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore.

Åbningen er en sejr for Spielberg, efter hans ”The BFG” floppede. ”The BFG” åbnede med $18,8 mio. i sommeren 2016.

“Ready Player One” sikrede sig også den anden-største åbning i 2018, efter “Black Panther”. Det er tilmed den største åbning for en original Spielberg film siden ”Jurassic Park”, som indbragte $47,0 mio. i premiereweekenden i 1993.

Filmen er baseret på Ernest Clines roman om en teenagers mission om at vinde kontrollen i et virtuelt univers. “Ready Player One” har talrige referencer til 1980’erne, og 1980’ernes mest populære film, inklusive flere film af Spielberg selv.

I hovedrollen ses Tye Sheridan som Wade Watts, en ung mand som fanges ind i virtuel verden kaldet OASIS, som er skabt af den begavede og excentriske James Halliday (Mark Rylance). I filmen medvirker også Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, T.J. Miller og Simon Pegg.

Næste weekend åbner komedien ”Blockers” og gyseren ”A Quiet Place” i USA.

1a1sjs (720x447)