Ronnie Fridthjof bliver ny direktør for Filmby Aarhus

Det bliver den 44-årige filmproducent, Ronnie Fridthjof, der bliver ny direktør for Filmby Aarhus og dermed skal føre Vestdanmarks film- og tv-produktioner ind i det ny årti.

Ronnie Fridthjof er født og opvokset i Aarhus og uddannet på den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, men det var i en et-værelses i Valby han for 20 år siden grundlagde det succesrige Fridthjof film.

Siden har han via sit selskab bl.a. produceret flere end 20 prisvindende tv-serier og film, som ’Blå mænd’, ’Alle for én, to og tre’, ’I krig og kærlighed’ og dokumentarfilm, som den prisvindende ’Armardillo’ og i 2013 modtog han den prestigiøse IB filmpris, der uddeles af danske film-instruktører til en person, der i særlig grad har gjort noget positivt for dansk film.

“Jeg glæder mig helt vildt. Jeg overtager et skib med rigtig meget vind i sejlene takket være de mange dygtige medarbejdere og tidligere chefers indsats. Det har længe været en drøm for mig at vende tilbage til Aarhus og bidrage til det sprudlende filmmiljø. Filmby Aarhus står enormt stærkt med den nye Filmby3 bygning og den Vestdanske Filmpulje er med de øgede midler blevet en central spiller i at sikre kvalitets film, dokumentar og tv-serier fra hele landet. Det momentum glæder jeg mig rigtigt meget til at blive en del af og udvikle sammen med mine nye kollegaer,” udtaler Ronnie Fridthjof.

I forbindelse med sin nye position fratræder Ronnie Fridthjof som direktør for Fridthjof film, inden han 1. februar 2020 tiltræder sin nye stilling, hvor han erstatter Steen Risom, der har været konstitueret chef for Filmby Aarhus siden 2018 og forbliver i Filmby Aarhus som souschef.

Samme dag, 1. februar 2020, får Fridthjof Film A/S også ny direktør, idet Toke Rude Trangbæk, der er direktør i Postyr Postproduktion ApS og har været medejer af moderselskabet Fridthjof Film A/S gennem femten år, erstatter Ronnie Fridthjof.

samtidig indtræder selskabets producer, Stephanie Wiese, i bestyrelsen, foruden stillingen som kreativ chef i Fridthjof Film A/S. Hun får til opgave at udvikle selskabets portefølje, heriblandt spillefilm, tv-serier og co-produktioner.

Blandt Fridthjof Films kommende film er ‘Undtagelsen’, der er instrueret af Jesper W. Nielsen og er udtaget til Biografklub Danmark med premiere 30. april 2020. I efteråret går Mehdi Avaz’ tredje spillefilm, ’Under stjernerne’ i produktion og selskabet arbejder sideløbende på familiefilmen ’Villads fra Valby’, baseret på børnebøgerne af samme titel og tv-serien ’Lotte & Totte’, baseret på Gunilla Woldes svenske bestseller børnebøger.

Foto: Det Danske Filminstitut