Så blev ”Star Wars: The Force Awakens” den største filmsucces nogensinde i USA

DB - BLACKSTARWRS (720x334)

Hil den nye konge.

“Star Wars: The Force Awakens” har forbigået “Avatar” og er blevet den mest indtjenende film nogensinde i USA. Den syvende film i rumoperaen har på nuværende tidspunkt indtjent $761 mio. “Avatar” indtjente $760.5 mio.

Et ret væsentligt forbehold er dog, at indtjeningen ikke tager hensyn til inflation. Hvis man indarbejder inflation i tallene, er ”Borte med blæsten” stadig den mest indtjenende med $1,7 mia. og den første ”Star Wars” er på andenpladsen med $1,5 mia. “Star Wars: The Force Awakens” er på 21. Pladsen, lige efter klassikere som “The Sound of Music,” “E.T.: The Extra Terrestrial” og “Titanic”.

Globalt er “Star Wars: The Force Awakens” på nuværende tidspunkt den fjerde mest indtjenende film i historien med $1,5 mia, atter hvis man ikke indregner inflation. Filmen åbner i denne uge i Kina, som er verdens andenstørste marked for spillefilm. Det er langt fra usandsynligt at filmen også globalt vil komme til at overgå ”Avatars” rekord på $2,8 mia.

Disney, studiet bag den nye Star Wars-film spenderede i 2012 fire milliarder dollars på at købe Lucasfilm og rettighederne til Star Wars og Indiana Jones. Der er blevet annonceret planer om at udsende en ny trilogy af film, ligesom flere spinoffs og prequels. Udover den økonomiske succes, som er kommet ”Star Wars: The Force Awakens” til del, kan man roligt side filmen er landet fint på fødderne. Filmen og filmens instruktør J.J. Abrams er blevet hyldet af anmelderne, for at have fanget ånden i eventyret, som hjalp George Lucas til ramme adskillige milepæle for en hel generation af biografgængere med sine tre første film.

1abdndnd