Så meget for den forretningsmodel

Af Kim Pedersen, Formand Danske biografer
VoD-udbyderen Cablevision vil sælge artcinema-kæden Clearview Cinemas i USA.
Umiddelbart en ret uinteressant historie – set med danske øjne. Hvad der dog gør denne historie interessant er, at Cablevision System er VoD udbyder og Clearview Cinemas er en biografkæde med 230 sale fordelt på 43 biografer og i vid udstrækning har vist film simultant med VoD-udsendelsen.
Flere i Danmark har gentagne gange brugt Clearview Cinemas som succesfuldt eksempel på udsendelse af film simultant i biograferne og på VoD sagtens kan lade sig gøre.
Det viser sig nu, at biografkæden giver drønende underskud, og Cablevision kun har brugt biografkæden som løftestang for VoD, men altså uden at kunne få forretningsmodellen til at fungere.
Ledere af VoD-udbyderen meddelte torsdag den 3. maj, at selskabet er på udkig efter alternativer til deres biografafdeling Clearview Cinemas, som har været en del at selskabets forretningsmodel siden 1998.
CFO Gregg Siebert fortalte analytikere ved offentliggørelse af selskabets kvartalsregnskab, at det nu er tid til at se på alternativer. Meddelelsen fik selskabets aktier til at falde med 6%.
Endvidere fortalte Siebert, at Clearview Cinemas’ underskud ”kun er en af årsagerne” til at et salg giver mening. ”Vi føler andre kan bringe balance i selskabets regnskab.”
Ja nemlig; biograffolk, som driver deres forretning på grundlag af et solidt holdback.
Siebert afsluttede med at informere om, at selskabet var tidligt i processen med at undersøge mulighederne for salg, men gav ingen tidshorisont for processen.
Analytikere vurderer, at større amerikanske biografkæder kan være interesserede i et køb. Det var ikke umiddelbart klart hvilken prisseddel der er på biografkæden.
Kronjuvelen i Clearview Cinemas er det prestigefyldte Ziegfield Theater på Manhattan, som er værter for mange gallapremierer og screeninger.