Scandinavian Film Funds – Nyt distributions- og finansieringsselskab

Scandinavian Film Funds er den første investeringsfond til struktureret finansiering og distribution af spillefilm i Norden.

Velkendte ansigter i den danske filmindustri står bag.

Målet for Scandinavian Film Funds er at investere i og distribuere op til 50 spillefilm i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island i perioden 2019-2025.

“Ethvert projekt med et stærkt publikumspotentiale vil blive grundigt evalueret, men primært er fokus på film med mellemstore og store budgetter” påpeger administrerende direktør og fondschef Christian Bévort.

Sune Lind Thomsen, tidligere chef for biografdistribution i SF Studios, Danmark, er udnævnt til CCO og distributionschef i selskabet, udtaler: “Vi vil tilbyde den bedste distribution ved at kombinere et erfarent kreativt team med de bedste digitale marketingsfolk. At forstå de filmkreative processer er et kernepunkt, for det er vigtigere end nogensinde at vide, hvordan man placerer sin film og effektivt når publikum.”

Producent og dobbelt Oscar®-vinder Kim Magnusson vil som chef for den kreative afdeling arbejde tæt med producenter og studier i forbindelse med udvikling og produktion af spillefilm. Han forklarer: “Producenter og studier er generelt låst i en forholdsvis lille industri med en ret solid struktur og få valg. Vi kan nu tilbyde en alternativ finansieringskilde, som har manglet de senere år. ”

På Scandinavian Film Funds bliver alle indkomne projekter altid vurderet af en gruppe læsere og investeringer vil blive godkendt af en ekspertgruppe.

Trods mange selskaber nogen gange konkurrerer om de samme projekter, håber Christian Bévort at andre aktører i branchen vil være åbne for medfinansiering: “Med i alt 50-60 relevante spillefilmprojekter hvert år i hele Norden byder vi velkommen til enhver producent eller studie i fremtiden. Vi ser Scandinavian Film Funds-initiativet som en mulighed for at udvide branchen og sikre at endnu flere film bliver lanceret i en af verdens stærkeste regioner. ”

Scandinavian Film Fund er nu åben indsendelse af projekter og åbner for investeringsaftaler 1. oktober. Godkendelse af projekter gives løbende.

Kontakt:
Christian Bévort: cb@scandinavian.film, +45 4056 2244
Sune Lind Thomsen: slt@scandinavian.film, + 45 4020 0808
Kim Magnusson: km@scandinavian.film, +45 2095 7777

Om folkene bag:
Christian Bévort har en forskellig baggrund inden for film og medier: Tidligere sad Bévort i bestyrelsen i Metronome AB i Stockholm. Grundlægger af European Film Group, som blev erhvervet af Icelandic Baugur Group i 2007. Senest grundlægger af det nordisk baserede marketingsbureau på sociale medier, Belong, der blev erhvervet af Egmont i 2015-17.

Sune Lind Thomsen har haft flere positioner indenfor distribution, salg og marketing. Seneste position var som chef for biografdistribution i SF Studios, men fungerede også som general manager for Warner Bros. og MGM’s biografdistribution i Danmark. Et langt samarbejde med Sverige, Norge og Finland betyder et omfattende indblik i samarbejde på pan-skandinavisk niveau.

Kim Magnusson er en af ​​de mest anerkendte spillefilmproducenter fra den skadinaviske region. Med en omfattende række film på CV’et og adskillige priser gennem filmproduktionsselskabet M & M Productions, har han en stærk position som producent og talentudvikler. Ved siden af ​​at producere spillefilm, har han i pt. en first-look aftale med Netflix.