Se første klip fra storfilmen “Hvidstengruppen II – De efterladte”

Instruktør Anne-Grethe Bjarup-Riis står bag “Hvidstengruppen II”, der får premiere 25. december (Pressefoto: Nordisk Film Distribution)

Besættelsen og 2. verdenskrig er et emne, der fortsat optager både danskerne og den danske filmbranche. For nylig fik “Skyggen i mit øje” af Ole Bornedal således premiere, og til jul kommer det næste bud på en dansk storfilm.

Instruktør Anne-Grethe Bjarup-Riis lavede den første film om den jyske familie Fiil og den modstandsgruppe, de formede med udgangspunkt i Hvidsten og Hvidsten Kro. Filmen havde premiere i 2012 og nåede samlet et billetsalg i biograferne på godt 750.000.

Og mens corona-epidemien har fyldt den danske virkelighed, har Bjarup-Riis instrueret opfølgeren til succesfilmen. Denne gang handler det, som titlen “Hvidstengruppen II – De efterladte” antyder, om de kvinder, hvis mænd blev skudt eller arresteret af den tyske besættelsesmagt.

Denne film får premiere 25. december, og i dag (23. november) har Regner Grasten Film, der er producent på filmen, og Nordisk Film Distribution offentliggjort den første færdige scene fra filmen.

Du kan se scenen her

Husk, at du finder alle de kommende premierefilm i de danske biografer her!