Seneste nyt om Christopher Nolans ”Dunkirk”

DB - ABLACKNOLAN (720x326)

Christopher Nolans hemmelige planer om hans næste film, forblev ikke hemmelige længe. For nylig kunne vi læse om Nolans kommende projekt: en 2. verdenskrig-thriller, med titlen ”Dunkirk”, der handler om den farlige mission som skulle evakuere soldater fra Dunkirk, Frankrig i 1940. Det er endnu et ambitiøst projekt for Nolan, så det giver mening, at instruktøren genforenes med filmfotografen bag ”Interstellar”.

Kilder i filmindustrien rapporterer at Nolan vil blive genforenet med ”Interstellar”-filmfotografen Hoyte van Hoytema, hvis arbejder også omfatter film som ”Dame, konge, es, spion”, ”Hende” og ”Lad den rette komme ind”. Hoytema arbejde er utrolig sofistikeret, og efter at have arbejdet med Nolan på hans tidligere film, ved han en ting eller to om, hvad instruktøren ønsker. Nolan skyder thrilleren i 65mm film og 65mm IMAX film, hvilket giver Hoytema en chance for virkelig at spille med musklerne.

”Dunkirk” foregår i 1940 og handler om ’Operation Dynamo’, en dristig mission der havde til hensigt at britiske og allierede tropper fra en truende tysk belejring i Frankrig. Operationen udfoldede over otte dage og resulterede i redningen af ​​338.226 mennesker.

Tom Hardy, Kenneth Branagh og Mark Rylance er i forhandlinger om rollerne i filmen. Efter signende leder Nolan efter mindre kendte skuespillere til øvrige roller.

”Dunkirk” vil få premiere i biograferne 21. juli 2017.