Skakspillet fortsætter: Star Wars skræmmer Spielberg væk

DB - ABLACKSPIELBERG (720x320)

Ikke engang Steven Spielberg kan modstå kraften fra Star Wars.

Som fortalt i artikel på denne side 3. februar pågår der pt. et større skakspil om publikums gunst i 2017. Filmen som startede skakspillet i denne omgang er ”Star Wars: Episode Vlll”, som flyttede fra maj 2017 til julen.

Se artiklen her: https://danske-biografer.dk/skakspillet-om-publikums-gunst-i-2017/

Spielbergs ”Ready Player One”, som er instruktøren adaption af Ernest Clines bestseller-roman, flytter fra 15. december 2017 til 30. marts 2018 for at komme på afstand af ”Star Wars: Episode VIII”, som nu får premiere netop 15. december 2017.

Warner Bros., som distribuerer Spielbergs film, blinkede altså på et afgørende tidspunkt. Den nye dato falder sammen med påslen og ingen større film er pt. planlagt til at åbne i april 2018, med undtagelse af animationsfilmen ”Laika”. Det giver ”Ready Player One” rum til at ånde. Datoen falder også præcis mellem vinter-olympiaden og verdensmesterskaberne i fodbold, som kan gøre indhug i biografgængerne.

Ovenstående er blot endnu et tegn op hvor monumentalt et fænomen Star Wars er blevet. Spielbergs navn på plakaten garanterer næsten altid at filmen vil finde et publikum, men “Star Wars: The Force Awakens” var en succes med kun få sidestykker. Den syvende film i serien er nu den tredje mest indbringende film i historien, kun overgået af “Titanic” og “Avatar”. “Star Wars: The Force Awakens” har er iøvrigt tæt på at komme blandt de ti mest sete film i USA nogensinde. En liste som fortsat toppes af “Borte med blæsten” fra 1939.

“Ready Player One” udfolder sig i en virtuel virkelighed i et univers kaldet Oasis; en falsk kopi af verden, som mennesker foretrækker frem for den virkelige. Ben Mendelsohn og Olivia Cooke spiller hovedrollerne i filmen, som Zak Penn (“The Avengers”) har skrevet manuskript til.

Skakspillet fortsætter mens de amerikanske studier bokser sig ind på optimale premieredatoer for deres film.