Skiftedag i “Den Blå Engel” i Kalundborg

Annette Nielsen stopper som direktør og medejer af biografen “Den Blå Engel” i Kalundborg efter 18 år (Privatfoto)

På dagen var det 18 år, siden Annette Sønder Nielsen startede med at drive biografen i Kalundborg. 1. november 2003 overtog hun, sammen med sin gode ven Anne Orø Hansen den gamle biograf – og straks omdøbte de den til “Kino Den Blå Engel”.

18 år senere, mandag d. 1. november 2021, meldte Annette Nielsen ud, at hun stopper med øjeblikkelig virkning. Det skete på Facebook, hvor hun fortalte sine og biografens følgere om begrundelsen.

Samtidig kom det frem, at hendes bror, Brian Sønder Andersen, overtager hele ejerskabet af “Den Blå Engel” – hidtil har søskendeparret kørt parløb, siden den oprindelige medejer Anne Orø Hansen døde i 2014.

“At drive et kulturhus er ikke altid nemt økonomisk, slet ikke gennem en corona krise, men jeg er dybt taknemmelig for at byens borgere og virksomheder der altid har støttet op om Biografen. Det er det der gør, at den stadig er her og at fremtiden lysner derude, med mange gode film på vej og nye tiltag,” skriver Annette Sønder Nielsen.

Til den lokale avis fortæller hun, at hun vil gå efter igen at blive lønmodtager. Hendes oprindelige uddannelse er som pædagog.

Annette Nielsen har haft sæde i Danske Biografers bestyrelse, ligesom hun også har været næstformand i bestyrelsen for FSB – Foreningen af Store Provinsbiografer.

Begge steder overtages hendes plads af Sune Lind Thomsen, Gentofte Kino.

Redigeret 11.15 – tilføjelse om afløser i bestyrelserne.