”Skønheden og udyret” tæt på en milliard dollars globalt

DB - ABLACKSKØNDHE (720x339)

”Skønheden og udyret” er blevet et monsterhit og har til dato indspillet $977,4 mio., til gengæld havde ”Smølferne: Den hemmelige landsby” en noget skuffende åbning på kun $14 mio. i de amerikanske biografer. Det er en af de dårligste åbninger for en computeranimeret film nogensinde.

Filmen er en genoplivning af Smølfe-franchisen og er den første film som er 100 procent computeranimation. En satsning som altså ikke betalte sig. De to første film i franchisen som både var computeranimation og live-action klarede sig langt bedre, med en global indspilning på hhv. $563,7 mio. og $347,5 mio.

Den nye film, som kostede moderate $60 mio. at producere, skal vise ganske andre takter på de internationale markeder, for at undgå dette blive sidste film i franchisen. Filmen har til dato indspillet $56,1 mio. globalt, så er der lang vej igen, før tallene går i sort.

”Smølfterne: Den hemmelige landsby” blev modtaget af en 39%-.rating på Rotten Romatoes og en ”A”-rating på CinemaScore.

Til gengæld klarer ”Boss Baby” og ”Skønheden og udyret” sig fortsat forrygende. Den førstnævnte er allerede oppe på næsten $200 mio. globalt efter kun 10 dage og sidstnævnte er et halmstrå fra at komme over en milliard dollars globalt.

Næste weekend vælter ”Fast & Furious 8” det hele.

1akskssl (720x440)