Snart kan biograferne åbne på fuld kapacitet

Også landets største biografsal, Imperial i København, kan se frem til snart at åbne for salg af alle pladser som følge af genåbningsaftalen fra 10. juni (Pressefoto: Nordisk Film Biografer)

Opdateret mandag d. 14. juni (Kl. 12.30) med præcisering af detaljer vedrørende afstands- og arealkrav.

Ud med mundbind og visir.

Væk med afstands- og arealkrav.

Coronapasset udfases.

Forsamlingsloftet hæves.

Alt dette er der nu konkrete udsigter til, for tidligt torsdag morgen indgik regeringen og forligspartierne en “aftale om yderligere udfasning af restriktioner” – så nu er der sat datoer på, hvornår begrænsningerne for landets biografer forsvinder.

Her fremgår det, at:

  • Kravet om mundbind og visir bortfalder 14. juni
  • Coronapasset bliver langsomt udfaset, og det vil forsvinde fra biografernes område 1. august (bortset fra de sale, der har plads til +500 gæster, her sker det 1. september)
  • Arealkrav bliver sænket til 2 m2 med virkning fra 1. august
  • Arealkrav bortfalder 1. september
  • Og forsamlingsloftet for arrangementer med siddende publikum indendørs (sektioneringen) hæves 1. august til 1.000

Dermed er der udsigt til en gradvis normalisering for biografernes vedkommende, og udsigt til normale forhold efter 1. september.

I en præcisering fra Kulturministeriet til Danske Biografer (14. juni) hedder det:

I dag gælder, at der maksimalt må tillades adgang for 1 besøgende, bruger, tilskuer og lignende pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. I lokaler, hvor besøgende, brugere, tilskuere og lignende i det væsentlige sidder eller ligger ned, må der dog tillades adgang for 1 besøgende, bruger, tilskuer og lignende pr. 2 m2 gulvareal. Altså skal der være 4m2, hvis man er stående og 2m2, hvis man er siddende. Dette gælder både for serveringssteder og for biografer mv. Desuden gælder der et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv.

Fra 1. juli gælder, at der for serveringssteder mv., hvor gæster i det væsentlige sidder ned, ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger. Der gælder således ingen krav om antal m2 eller afstand mellem borde eller lignende på serveringssteder. I biografer mv. gælder der fortsat 4m2 for stående og 2 m2 for siddende. Desuden gælder der fortsat et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv.

Fra 1. august gælder 2 m2 for biografer mv. uanset om man er siddende eller stående. Desuden gælder der fortsat et afstandskrav på mindst 1 meter/mindst 1 sæde imellem i biografsale mv. For serveringssteder er der fortsat ingen areal- eller afstandskrav.

Fra 1. september er der intet krav om areal eller afstand på nogen områder.

Der er fra mandag (14. juni) ikke længere krav om mundbind eller visir andre steder end som stående passager i den kollektive trafik.

Biograferne skal fortsat kontrollere for coronapas frem til 1. august.