Solaris Films – nyt dansk filmdistributionsselskab

Solaris Films er et nyt, ungt og uafhængigt filmdistributionsselskab med fokus på internationale arthousefilm og debuterende instruktører. Solaris Films vision er at bidrage til et mere varieret filmudbud i de danske biografer og præsentere oversete instruktører og nye talenter for et dansk publikum.

Solaris Films har base i på Havnegade 24, 2. th. i Aarhus.

Kontakten til biograferne varetages af Ann-Sofie Grøndal – ag@solarisfilms.dk – tlf. 28252922

Hjemmeside: https://solarisfilms.dk/

Første film det nye filmselskab udsender er Léa Mysius’ ”Ava”, som hander om den 13-årige Ava der holder sommerferie med sin mor, da hun får konstateret en øjensygdom, der snart vil gøre hende blind. Da hun samtidig forelsker sig i den lidt ældre Juan, beslutter hun sig for at denne sommer ikke skal ødsles væk. Ava er en medrivende og sjov coming of age fortælling, der nægter at holde sig inden for den gængse rammefortælling og en sanselig og til tider surrealistisk film om ungdom og oprør. Alt sammen fanget i smukke, analoge billeder.

”Ava” havde premiere på Cannes i 2017, hvor den vandt SACD-prisen. Siden har den vundet priser på festivaler i bl.a. Montréal og Stockholm og blev bl.a. vist på CPH PIX i 2017.

Filmen får biografpremiere 25. april 2019.