“Solo: A Star Wars Story” åbner skuffende

DB - ABLACKSTARWARS (720x336)

Det seneste afsnit af Star Wars-sagaen er åbnet skuffende. ”Solo: A Star Wars Story” har over weekenden indspillet $83,3 mio. i USA og på de internationale markeder er resultatet $65,0 mio. Det betyder den globale indspilning efter tre dage er oppe på $148,0 mio.

Et udmærket resultatet, hvis det altså ikke lige havde været fordi filmen er et afsnit i Star Wars-sagaen og har kostet enorme $250,0 mio. at producere.

Forventningerne til filmen var ellers i top i begyndelsen af sidste uge. Man forventede filmen ville åbne i sted mellem $130 og $150 mio.

Kraften er øjensynligt ikke med denne film.

Ingen tvivl om der i disse timer spekuleres i, om filmene i verdens mest succesfulde franchise bliver udsendt for tæt på hinanden. Det er jo kun et halvt år siden ”Star Wars: The Last Jedi” blev udsendt. En træthed kan have meldt sig hos publikum.

Det publikum som mødte op, var ellers vældig tilfredse med filmen og tildelte ”Solo: A Star Wars Story” en ”A-”-rating på CinemaScore. På blandt anmelderne på Rotten Tomatoes scorende filmen en fin 71%-rating.

Intet filmselskab havde modet til at åbne en ny film op mod ”Solo: A Star Wars Story”, hvilket betød at den nye film have arenaen rimelig for sig selv. Kun ”Deadpool 2”, som i anden-weekenden indspillede $42,7 mio. over weekenden, kunne for alvor give filmen konkurrence. ”Deadpool 2” er nu oppe på en global indspilning på næsten en halv milliard dollars. ”Avengers: Infinity War” har til dato scoret 1,9 milliarder dollars globalt.

Næste weekend åbner kun en film i USA af interesse for danske biografejere: Baltasar Kormákurs drama ”Adrift”, med Shailene Woodley og Sam Claflin. Filmen handler om en ung kvinde sejler ind i en orkan for at redde manden hun elsker, og er baseret på en sand historie.

1a1abb (720x480)