“Spectre” åbnede med $73,0 mio. i USA

DB - BLACKSPEC0074 (720x326)

“Spectre” indspillede $73,0 mio. over åbningsweekenden i USA. Det er den næst-største åbning nogensinde for en James Bond-film og samtidig en af de største åbninger i år. Globalt er filmen oppe på en indspilning på $300 mio. I mange internationale markeder slår “Spectre” dog alle rekorder.

I USA lykkes det dog ikke ”Spectre” at slå ”Skyfall”, som åbnede med $88,4 mio. i 2012. Men ”Spectre” slog de øvrige to Daniel Craig-film ”Quantum of Solace” ($67,5 mio.) og Casino Royale ($40,8 mio.)

”Spectre” åbnede overfor flere konkurrende film end ”Skyfall”, som havde åbningsweekenden helt for sig selv. 62% af filmens premierepublikum var mænd og 75% var over 25 år. Filmen modtog en ”A-”-rating fra CinemaScore og en 62%-rating fra Rotten Tomatoes.

”Filmen om Radiserne”, som man håber kan udvikle sig tile n franchise, åbnede med $45 mio. Det er en solid åbning for filmen, i betragtning af at nye generationer ikke nødvendigvis er bekendt med Charles M. Schultz berømte tegneserie. Filmen modtog en ”A”-rating fra CinemaScore og en 86%-rating fra Rotten Tomatoes.

Jay Roach’s “Trumbo” med Bryan Cranston i hovedrollen, åbnede med $77.229 fra fem biografer i NY og LA. Med et salsgennemsnit på $15.445 var det ikke nogen imponerende åbning. Filmen modtog en 67%-rating fra Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner kun to film af interesse for danske biografejere. Det drejer sig om ”By the Sea” med Anjelina Jolie og Brad Pitt, samt dramaet ”James White. Begge film åbner dog kun i ganske få amerikanske biografer.

1asjdjjds (720x398)