Spielbergs ”Spionernes bro” modtaget med stående ovationer fra både publikum og anmeldere i USA

DB - BLACKTOM (720x328)

Der var travlhed i de amerikanske biografer denne weekend, da hele fire film, af interesse for danske biografejere, havde deres amerikanske premiere.

Vinderen af weekenden blev ”Gåsehud” med Jack Black, som familierne flokkedes om, med en åbning på $23,5 mio. Filmen er baseret på en højtelsket børnebog og indspilningen de første tre dage overgik forventningerne. Der tales allerede om begyndelse til en franchise. “Gåsehud” modtog en ”A”-rating på CinemaScore en 71%-rating på Rotten Tomatoes.

Til gengæld gik Steven Spielbergs ”Spionernes bro” med Tom Hanks, efter det lidt ældre biografpublikum. Filmen åbnede med $15,4 mio. og håber på en lang visning i biograferne i den amerikanske prissæson. ”Spionernes bro” kostede $40 mio. at producere og filmen fik stående ovationer af både publikum og anmelderne med en ”A”-rating på CinemaScore en imponerende 92%-rating på Rotten Tomatoes.

Guillermo del Totos gyser ”Crimson Peak” var til gengæld en stor skuffelse. Filmen indspillede $12,9 mio. over weekenden. Filmen er instruktørens dårligste åbning nogensinde, i al fald når det handler om en film fra et af de store amerikanske studier. Filmen kostede $55 mio. at producere og modtog ”B-”-rating på CinemaScore en 68%-rating på Rotten Tomatoes.

Filmen ”Truth” med Robert Redford, åbnede ligeledes skuffende. Filmen åbnede med $76.646,-, fra seks biografer i NY og LA. Det giver et salsgennemsnit på $12.774,-.

“Beasts of No Nation” faldt komplet på bugen med en indspilning på $50.699,- og et salsgennemsnit på mikroskopiske $1.635,-.

Travlheden fortsætter næste weekend i de amerikanske biografer. Hele seks film, af interesse for danske biografer, har premiere: Jon M. Chus musikfilm ”Jem and the Holograms”, som er baseret på Hasbro og Marvels tv-serie fra 80’erne. Breck Eisners actioneventyr ”The Last Witch Hunter” med Vin Diesel, ”Paranormal Activity: The Ghost Dimension”, Barry Levinsons komedie ”Rock the Kasbah” med Bill Murray, John Wells’ komedie “Burnt” med Bradley Cooper, og Sarah Gavrons drama, ”Suffragette”, om den tidlige feministiske bevægelse med bl.a. Meryl Streep.

1askskks (720x456)