Stadig spræl i dvd og blu-ray i Danmark

DB - ABLACKDVD (720x322)
De amerikanske blockbusters ”James Bond Spectre” og ”Star Wars The Force Awakens” tog de danske videoforbrugere med storm. Det viser den officielle hitliste over årets mest solgte film, som Foreningen af Danske Videodistributører offentliggør i dag.

I 2016 blev der solgt mere end 3,3 mio. dvd og blu-rays til de danske forbrugere, og de filmglade danskere tog særdeles godt imod actionprægede udgivelser.  Det viser den samlede top 20 hitliste over salg af dvd- og blu-ray-udgivelser i 2016. Hitlistens 3 første pladser indtages af ”James Bond Spectre” efterfulgt af ”Star Wars The Force Awakens” og den store danske succes ”Flaskepost fra P”. Hele 48.542 danskere valgte i løbet af 2016 at købe den seneste film i rækken om James Bond, som udkom i de danske butikker i februar 2016.

De største børne og familiefilm i 2016
Mere end hver 5 dvd og blu-ray, der blev langet over disken i 2016, var en børnefilm, hvilket hitlisten tydeligt understreger. Hele otte børnetitler er at finde i top 20. Den bedste placering på hitlisten går til Disneys ”Zootropolis”, som befinder sig på en 4. plads på den samlede liste. ”Kæledyrenes Hemmelige Liv” er en anden af årets store børnetitler, som med garanti lå under mange juletræer. Selvom den først udkom på dvd og blu-ray i starten af december, indtager den alligevel en flot 9. plads på den samlede hitliste for året. ”Kæledyrenes Hemmelige Liv” blev den bedst solgte film i december. Af andre store børnetitler i 2016 kan nævnes ”Ice Age 5”, ”Find Dory” og ”Far til Fires Vilde Ferie”.

Danske titler i 2016
Danske titler foretrækkes ligeledes i stor grad på de hjemlige skærme. 20% af alle solgte titler er danske produktioner. Årets mest populære danske film i 2016 var ”Flaskepost fra P”, som indtager årslistens 3. plads. På listens 5. plads finder vi endnu engang boksen med ”Matador”, som år efter år forsætter med at gå sin sejrsgang. I 2014 placerede ”Matador” sig på årshitlistens 35. plads. I 2015 var den rykket op til årshitlistens 5. plads – en placering, som den altså holder fast i også på årshitlisten for 2016.