“Star Trek Beyond” og ”Lights Out” åbner stærkt med hhv. $59,6 mio. og $21,6 mio. i USA

DB - ABLACKSTAR (720x329)

Justin Lins ”Star Trek Beyond” åbnede stærkt med $59,6 mio. i USA, hvilket bringer filmen direkte ind på førstepladsen på den amerikanske top 10. Åbningen er også blandt de stærkeste foreløbig i denne blockbuster-sæson.

Filmen blevet strålende modtaget af anmelderne, hvilket udløste en fantastisk 84%-rating på Rotten Tomatoes, mens filmen opnåede en ”A-”-rating på CinemaScore.

“Star Trek: Beyond” ligger dog en smule bagefter åbningen på de to foregående film i denne reboot’ede franchise. ”Star Trek: Into Darkness” åbnede med $70,2 mio. og ”Star Trek” med $75,2 mio.

Det er en dog et forholdsvis lille fald, når man sammenligner med åbningen på ”Ice Age: Den vildeste rejse”, som åbnede med $21,0 mio. i USA. Det er et fald på hele 55 procent i forhold til den seneste ”Ice Age”-film, som åbnede med $46,6 mio.

”Ice Age: Den vildeste rejse” er simpelthen bukket under for den hårde konkurrence filmen har mødt fra ”Kæledyrenes hemmelige liv” og ”Find Dory”, som pt. går for fulde sejl i USA. Førstnævnte indspillede hele $29,3 mio. over weekenden og er i alt oppe på $260,7 mio., mens sidstnævnte klarede $7,0 mio. med en total indspilning på rekordstore $460,2 mio.

”Ice Age: Den vildeste rejse” blev modtaget af en beskeden 13%-rating på Rotten Tomatoes og en ”B+”-rating på CinemaScore.

I Danmark har man valgt at udsende de tre computeranimations film mere hensigtsmæssigt, hvilket gav ”Ice Age: Den vildeste rejse” en forholdsvis bedre end åbning i Danmark, end den vi netop har oplevet i USA. I Danmark er ”Ice Age: Den vildeste rejse” bliver set af 163.482 på de første to uger.

”Kæledyrenes hemmelige liv” og ”Find Dory” får premiere i Danmark hhv. 4. august og 25. august.

Weekendens tredje nye film i USA var gyseren ”Lights Out”, som indspillede fænomenale $21,6 mio. Det er fænomenalt, idet filmen kun har kostet $7 mio. at producere.

”Lights Out” blev modtaget af en imponerende 77%-rating på Rotten Tomatoes og en ”B”-rating på CinemaScore.

Næste weekend åbner følgende film i USA: Komedien ”Bad Moms”, actionfilmen ”Jason Bourne” og thrilleren ”Nerve”.

1absks (720x439)