Stjerneregn over “Little Women” giver optimisme

Emma Watson, Florence Pugh, Saoirse Ronan og Eliza Scanlen får masser af danske kritiker-roser for filmen “Little Women”, der har dansk premiere torsdag d. 4. juni
(Foto: Sony Pictures Wilson Webb)

Hvis Greta Gerwin kan læse dansk, kan hun fornøje sig med en række superlativer i de danske filmmedier, kultursektioner og nyhedsmedier i dag, torsdag d. 4. juni. For hendes seneste film “Little Women” får strøet stjerner og hjerter i den helt store stil ud over sig.

Filmen er den syvende titel på sæsonens program for Biografklub Danmark, og der er ganske høje forventninger til, at den kan skabe interesse for igen at gå i biografen efter 2½ måned med corona-karantæne.

Og der er i hvert fald ikke noget i filmanmeldernes domme, der bør afholde publikum fra at løse billet.

Berlingskes anmelder, Stephanie Caruana, er med egne ord forelsket i filmen, og hun slutter sin 6-stjernede anmeldelse med disse anbefalinger:

Film som »Little Women« er grunden til, at biograferne altid vil triumfere over alskens streamingtjenester. En smuk og pulserende verden af drømme, der lever, opløfter og omfavner, som kun en film kan.

Så ja, jeg vrælede af lykke over »Little Women«. Det skammer jeg mig faktisk ikke over. Mit bud er, at jeg ikke er den eneste, der har længtes efter endelig at smide den bekymrede overfrakke, der har snæret om sjælen under nedlukningen. »Little Women« var vitterlig præcis den film, jeg havde brug for lige nu.

Se den i biografen, om ikke andet så for at føle katarsis efter corona og mærke, hvor i live vi egentlig er. Hvor meget vi har at leve, kæmpe og elske for.

Jyllands-Posten giver også filmen 6 stjerner ud af 6 mulige, og skriver blandt andet om “Little Women”, at:

Der er ikke en finger at sætte på Greta Gerwigs filmatisering af ”Little Women”, der fungerer perfekt som både periodedrama og relevant nutidsfortælling.

På samme måde er Filmmagasinet Ekko fornøjet, og tildeler 5 af 6 stjerner:

(Greta Gerwigs, red.) på Little Women er den definitive på film og samtidig en af de mest intelligente, rørende klassikerfilmatiseringer i årevis.

DR’s filmanmelder Per Juul Carlsen tildeler også 5 af 6 stjerner:

Der er ikke meget i ‘Little Women’, der ikke er blevet fortalt andre steder. Men Gerwigs filmudgave af ‘Little Women’, der er blevet filmatiseret flere gange tidligere, strutter ligeså meget af lattermild livslyst som de fire søstre.

Magasinet Soundvenue er ligeledes ude med 5 af 6 stjerner, og her konkluderes filmens kvaliteter blandt andet med disse ord:

Gerwig rammer et sweet spot mellem loyal filmatisering med alle de ikoniske scener, som romanens mange fans forventer at se, og en moderne fortolkning, der fremhæver romanens feministiske aspekter og præsenterer de fire kvindeskæbner i et lidt andet perspektiv ved at sprænge den lineære struktur for i stedet at hoppe frem og tilbage mellem to tidslinjer. På den måde følger filmen en emotionel og tematisk frem for kronologisk logik, der resulterer i skarpere portrætter af de fire kvinder og undersøger, hvilken rolle minder og nostalgi spiller for nutidens livsvalg.

“Little Women” distribueres af SF Studios og kan ses over hele landet, hvor biograferne nu stort set alle er åbnet igen – eller gør det i forbindelse med weekenden.