Stjerneregn til “Vores mand..”

Pressebillede fra “Vores mand i Amerika” (Fotograf: Nelly Kiss / © 2020 Nimbus Film)

Der er en solid byge af stjerner og ros fra filmanmelderne til “Vores mand i Amerika”, som har Danmarkspremiere i dag (13. august) i de forskellige medier.

Ikke mindst får hovedrolle-indehaver Ulrich Thomsen mange roser for sin præstation som ambassadør Henrik Kauffmann.

Filmen udspiller sig i årene under og efter 2. verdenskrig, og handlingen er i store træk autentisk, selv om instruktør Christina Rosendahl har taget sig nogle kunstneriske friheder – hvad hun og filmens historiske konsulent Bo Lidegaard i øvrigt beretter om i dagbladet Information torsdag.

“Jeg synes, der er noget farligt ved, at at man på film – med den meget stærke evne, film har til at få ting til at fremstå autentiske – fortæller fiktive historier om virkelige mennesker,” siger Bo Lidegaard til avisen.

“Jeg synes jo ikke, der er nogen begrænsning overhovedet. Jeg tror bare, at man skal være sig sit ansvar bevidst. Film er et kraftfuldt medie. Det vigtigste er, at man er tydelig med, hvad det er for en kontrakt, man indgår med publikum,” replicerer Christina Rosendahl.

Filmen bliver generelt godt modtaget i medierne. Filmmagasinet EKKO giver den 4 stjerner, og roser i særdeleshed hovedrollens Ulrich Thomsen:

“Ulrich Thomsen pakker sig ind i en rustning af indestængte følelser som Henrik Kauffmann, der er mindre farverig i filmen end sit rygte (..) Portrættet af ”den store mand” kan vække mindelser om mesterværket Citizen Kane.”

I Politiken gives der også 4 stjerner, og anmelder Nanna Frank Rasmussen fortæller om filmen:

“(Christina) Rosendahl og manuskriptforfatterne, Kristian Bang Foss og Dunja Gry Jensen, har valgt at lave en film, der undviger det klassiske historiske dramas form og i stedet præsenterer et mere flimrende billede udgjort af fragmenter, små, korte scener og dele af historien, der både er stor (international politik) og nær (utroskab og familieforhold). ’Vores mand i Amerika’ er derfor mere et mysterium, end det er traditionel historieformidling. “

Kristeligt Dagblads anmelder uddeler 5 stjerner og fremhæver også skuespilpræstationerne:

“Skuespillerne er eminente. Ulrich Thomsen som Kauffmann og Mikkel Boe Følsgaard som Kauffmanns højrehånd Povl Bang-Jensen er lysende.”

Filmen afslutter dette års Biografklub Danmark-forløb og er den 10. film i rækken. Den har premiere torsdag (13/8) over hele landet.