Stor bio-succes i Norge

Biografen “Ringen” i Oslo har høj belægning efter genåbningen

Mens de danske biografer afventer genåbning efter corona, så er de norske biografer allerede så småt gået i gang.

I Norge blev det nemlig tilladt at åbne igen torsdag d. 7. maj, og branche-magasinet “Deadline” har kigget nærmere på, hvordan det så er gået.

Det sker i et lille interview med Nordisk Film i Norges CEO Jannicke Haugen og deres programlægger-chef Christin Berg, hvor der blandt andet fortælles om en belægning på op til 96 % i den forgangne weekend, og generelt godt besøg i biografen.

De norske restriktioner betyder, at der maksimalt må lukkes 50 gæster ind i en biografsal – uanset dens kapacitet.

I artiklen fortælle de to chefer fra Nordisk Film Biografer i Norge, hvordan de praktisk håndterer påbud og myndighedskrav.

“Vi har færre visninger hver dag, og har som sagt ikke fuld kapacitet. Vi sikrer også, at gæsterne bliver placeret med en meters afstand – men dog mindre, hvis der er tale om den samme familie eller husholdning.”

“Der er mærkater og skilte på gulvene for at sikre plads og give et trygt flow for gæsterne i salene, foyer og kiosk-områderne. Vi har også udvidet rengøring af alle områderne, fordi det er vigtigt for os, at vores gæster er trygge, når de besøger vores biografer,” siger Haugen og Berg.

Kiosk-områderne kører næsten som normalt, men i lighed med, hvad vi kender fra danske kiosker, så udleveres kaffekopper af personalet. Ligeledes opfordres gæsterne til at berøre varerne mindst muligt, og der er opsyn med antallet af gæster i kiosk-området.

I dag (15. maj) åbner Nordisk Film i Norge flere biografer, men de to repræsentanter tør ikke spå om, hvor lang tid der vil gå, før man er tilbage på normale tilstande.