Store planer i Frederikshavn

Palads Teatret i Frederikshavn, som det kommer til at fremstå om et lille års tid ved aftenstide (Modelfoto Palads Teatret)

Den nordjyske by Frederikshavn har i årtier ligget i Danmarksgade midt i byen, og med sine tre sale har den stillet biografsulten hos mange nordjyder på fineste vis.

Men for nogle år siden begyndte ejerne, Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, at drømme større. Og i forbindelse med, at Frederikshavn er inde i en positiv udvikling på mange parametre, viste muligheden sig.

Et ambitiøst byggeri af ejerlejligheder på en central plads tæt ved gymnasiet og indkøbsmuligheder gav nemlig en åbning.

Projekt “Værkergrunden Frederikshavn” kommer derfor til at huse den ny udgave af Palads Teatret, og det bliver med fuldt blus på alle moderne parametre.

“Vi kommer til at få fire sale, og den største af dem får rent faktisk Jyllands bredeste lærred. Uden for Palads bliver der adgang til 140 gratis P-pladser, og indenfor i salene får vi naturligvis moderne sæder, god plads mellem rækkerne og den fineste komfort,” fortæller Kris Søgaard Pedersen.

Lige nu er det vanskeligt at forestille sig, at der her kommer en moderne biografsal, og at der ovenpå bliver bygget 8 etager med ejerlejligheder (Foto: Lars Werge)

Han regner med, at det ny Palads Teatret kan åbne dørene i februar 2022. Det er – som så meget andet byggeri – lidt forsinket i forhold til den oprindelige plan, der gik på september-oktober i år.

“Men nu regner vi med februar, og vi stoler fuldt på, at vi på den måde kan være med til fortsat at stille biografsulten for nordjyderne – og tilrejsende, naturligvis,” smiler Kris Søgaard Pedersen.

Han og hustruen overtog Palads Teatret i Frederikshavn efter hans forældre, Kermith og Hanne Pedersen, i juli 2015. Der er således tale om en biograf, der er gået i arv – og inden Kermith og Hanne overtog Palads i Frederikshavn, havde de faktisk haft biografer et par andre steder i Jylland, blandt andet i Vejle.

Den fremtidige hovedindgang til Palads Teatret (Modelfoto Palads Teatret)

Der bliver både tale om en markant opgradering på udstyr og komfort, og der bliver alt i alt også plads til flere gæster i salene.

I dag har Palads 3 sale med tilsammen 280 sæder (177 + 68 + 35), men fremover bliver der 423 sæder (212 + 112 + 66 + 33).

Men først udestår en byggemæssig udfordring, fortæller Kris. For ovenpå de to store biografsale skal der lægges et betondæk, som kan holde til at have hvert sit højhus på otte etager stående.

“Så i næste uge (29) skal de støbe to dæk af en meters tykkelse. Så det er jeg godt nok spændt på,” fortæller Kris Søgaard Pedersen.

Men mon ikke det nok skal gå, så Frederikshavn og Nordjylland i februar 2022 kan gå en tur i én af landets mest moderne biografer?

Mens byggeriet står på, er det vanskeligt at forestille sig det endelige resultat (Foto: Lars Werge)