“Super-size” min biografbillet!

db - superticket 2 (720x334)

Regal Cinemas i USA tilbyder “SuperTicket” til “The Amazing Spider-Man 2”

USA’s største biografkæde sælger en “SuperTicket” til Sony’s “The Amazing Spider-Man 2,” som få premiere i de amerikanske biografer 2. maj.

”SuperTicket” koster $20 mere end en almindelig biografbillet og inkluderer en digital kopi af filmen, lige inden den udsendes på DVD, såvel som en digital kopi af filmen på streaming service Vudu.

Tiltaget – i realiteten to digitale film for en films pris – kommer på et tidspunkt hvor de amerikanske biografejere og studierne eksperimentere med en ny forretningsmodel.

Regal Cinemas tilbød en lignende SuperTicket sidste år, hvor de lagde ud med Paramount’s “World War Z” og “Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark” og har planer om samme markedsføring på andre film.

“Vi kan lide at være først med det sidste og lade vore kunder vide vi tilbyder andet end blot en biografoplevelse,” udtaler Ken Thewes, chef for markedsføring i Regal Cinemas.

Efter i årevis at have samarbejdet om, hvor tidligt efter biografpremieren en film kan blive udsendt på de digitale platforme, forsøger de amerikanske studier og biografejere nu at finde nye veje til at understøtte salget til home entertainment-sektoren. Og man sælger nu pakker, som giver forbrugeren mulighed for at bestille en tidligere digital download af filmene de ser i biografen.

Det hele startede i Canada, da Sony, Warner Bros., Paramount Pictures Canada og Universal Pictures indgik partnerskab med den canadiske biografkæde Cineplex om at tilbyde SuperTicket-pakker til “Pacific Rim” og andre titler.

For biograferne, som betaler de amerikanske studier procentvis af indtægterne fra de digitale downloads, er modellen en ny indkomstkilde for biograferne. De amerikanske studier drager fordel af at kunne lægge snablen ned i biografernes store publikumsbase, for at anspore til salg i home entertainment-sekoren og afhjælpe de faldende DVD indtægter.

“Det er ikke et nulsums-spil,” fastslår Ken Thewes.

DB - SUPER TICKET 4 (720x467)