Teen-komedien ”Booksmart” tager US-anmelderne med storm

Den ofte, af anmelderne, udskældte genre, teen-komedien, har med ”Booksmart” endelig fået en film, som har taget samtlige amerikanske anmeldere med storm. Superlativerne hagler ned over spillefilmsdebutanten Olivia Wildes nye film, som får premiere i danske biografer 20. juni.

Filmen har pt. en sensationel 99% fresh rating på Rotten Tomatoes.

Filmen handler om to unge, kloge studiner, som står over for deres dimission, og begynder at fortryde de altid vægtede studiet højere end fester og drenge. Sammen kaster de sig derfor ud i en tre dages lang spurt for at indhente al morskaben. Handlingen er simpel, men skulle til gengæld gøre os klogere på livet som teenager, ung kvinde og ikke mindst venskab.

I de altdominerende hovedroller ses Beanue Feldstein og Kaitlyn Dever. Udover de to hovedrolleindehavere medvirker Billie Lourd, Lisa Kudrow, Will Forte og Jason Sudeikis.

De amerikanske anmeldere hylder enstemmigt filmen:

”En kvindelig ’buddy-film’, forklædt som en high school-festfilm, ”Booksmart” er uendeligt sjov og uhyrlig, men med hold på det realistiske centrale kammeratskab.” -Caryn James, BBC.com

”Den er god og meget morsom og vidunderligt instrueret af Olivia Wilde.” -Brian Tallerico, RogerEbert.com

”Booksmart” er en hyldest til et venskab stærkt nok til at garanterer festen aldrig stopper før efterteksterne ruller over lærredet.” Eric Kohn, indieWire.

”Hver generation har brug for sin egen grovkornede high school-komedie, og Millennials fortjener en, der behandler de bekymringer teens har kæmpet med i årtusinder, med samme uopsættelighed som Jerry Bruckheimer ville bringe til en high-oktan actionfilm.” -Peter Debruge, Variety.

”En hylende grinagtig teen-komedie med fart over feltet.” -John DeFore, Hollywood Reporter.

Nedenstående filmens trailer: