“Teenage Mutant Ninja Turtles” overrasker i USA

db - a - teenager (720x349)

Den Michael Bay-producerede “Teenage Mutant Ninja Turtles” stjal førstepladsen fra “Guardians of the Galaxy” på den amerikanske top 10 denne weekend.

Lanceret som en ny franchise, omsatte den $125 mio. dyre “Teenage Mutant Ninja Turtles” $65 mio. de første tre dage i USA. Det var langt over forventningerne og i glædesrus har Paramount omgående annonceret en sequel, som får premiere 3. juni 2016.

Filmen modtog en ”B”-rating på CinemaScore, men kun en 19%-rating på Rotten Tomatoes.

Men fire andre film åbnede også denne weekend.

Katastrofefilmen ”Into the Storm” åbnede med $18 mio., det er blot halvdelen af den lignende katastrofefilm ”Twister”, som havde premiere for 20 år siden. Filmen er produceret uden de store stjerner, til gengæld er der masser af tornadoer. Filmen kostede $50 mio. at producere og modtog en ”B”-rating på CinemaScore og en 21%-rating på Rotten Tomatoes.

Vindblæste kvinder repræsenterede hele 58% af premierepublikummet.

Lasse Hallstrøms ”Hundredefodsrejsen” omsatte $11,1 mio. de første 3 dage. Filmen kostede $22 mio. at producere og modtog en ”A”-rating på CinemaScore samt en 64%-rating på Rotten Tomatoes. 40% af publikummet var over 50 år, sikkert tiltrukket af Helen Mirren.

Dansefilmen ”Step Up: All In” måtte nøjes med $6,6 mio. – det dårligste resultat nogensinde for denne franchise. Til gengæld går den bedre på de internationale markeder, hvor filmen indbragte $37,7 mio. Filmen modtog en ”B+”-rating på CinemaScore og en 43%-rating på Rotten Tomatoes. Kvinder repræsenterede 59% af premierepublikummet.

Og sidst, men ikke mindst, var der den romantiske komedie ”What If?” med Daniel ”Harry Potter” Radcliffe og Zoe Kazan. Filmen blev lanceret smalt i åbningsweekenden i kun 20 biografer og omsatte $130.000. Filmen vil dog ekspandere i næste uge. Filmen modtog en ”A-”-rating på CinemaScore og en 72%-rating på Rotten Tomatoes. Øjensynligt en lille filmperle.

Næste weekend åbner følgende film i USA: ”The Expendables 3”, hvor de gamle actionhelte endnu engang slår på tæven, actionkomedien ”Let’s Be Cops” og endelig Michael Winterbottoms sequel til ”The Trip”, denne gang: “The Trip to Italy”.

DB - TOP 10 - 8. AUGUST (720x402)