”The Grand Budapest Hotel” er en vinder i USA

db - the grand (720x335)

Wes Andersons ”The Grand Budapest Hotel” er en vinder i USA. Filmen indspillede $3,6 mio., hvilket i sig selv ikke er sensationelt, men når filmen kun vises i 66 amerikanske biografer, er det intet mindre end fantastisk!

”Need for Speed” indspillede $17,8 mio. i åbningsweekenden, hvilket ikke satte filmen i stand til at besætte den eftertragtede førsteplads på den amerikanske top ti. I stedet blev det ”Hr. Peabody & Sherman” som slog til, med en indspilning på $21,2 mio.

Wes Andersons “The Grand Budapest Hotel” fortsatte sin sejrskurs, med en indspilning på $3,6 mio., efter at have forøget antallet af biografer til 66. Filmen er åbnet i 13 internationale territorier, hvor filmen indspillede $6,7 mio. Filmen har til dato indspillet $20,0 globalt i ganske få biografer.

Walt Disney, som distribuerer DreamWorks’ titler i USA, udtrykte skuffelse over den amerikanske åbning af “Need for Speed”. Til gengæld klarer filmen sig meget bedre internationalt. Filmen åbnede med $17,8 mio. i USA og $45,6 mio. internationalt. Det lover godt for filmens danske åbning den 20. marts.

“Hr. Peabody & Sherman” viste god ‘staying power’ med et fald i 2. weekenden på kun 34 %. Filmen indspillede $21,2 mio. i USA over weekenden, med en solid total på $63,2 mio. de første 10 dage. Globalt har filmen til dato indspillet $148,8 mio.

Ingen tvivl om at ”300: Rise of an Empire” har skadet ”The Need for Speed” i USA, da begge film sigter efter samme mandlige målgruppe. ”300: Rise of an Empire” besatte 2. pladsen på den amerikanske top ti, med en indspilning på $19,4 mio. Globalt har filmen indspillet $236,3 mio. de første ti dage.

“Veronica Mars”, som er Warner Bros.’ første eksperiment med simultanudsendelse af film, faldt hele 39% mellem fredag og lørdag, hvilket indikere at filmen kun får kort levetid i de amerikanske biografer. Filmen indspillede $2 mio. over weekenden i biografer, som alle var lejet til formålet af Warner Bros.

db - zzzz (720x380)