”The Greatest Showman” er blevet en enestående succes

DB - ABLACKSHIOWMAN (720x327)

Takket være stærk “word-of-mouth” og et hit soundtrack, er “The Greatest Showman” gået hen og er blevet en stor succes og har haft den bedste udholdenhed siden “Titanic”.

For at bruge hendes egne ord, følte Stacey Snyder, bestyrelsesformand i 20th Century Fox, det ”som et slag i maven” da ”The Greatest Showman”, med Hugh Jackman som cirkusdirektøren P.T. Barnum, åbnede med sølle $8,8 mio. i premiereweekenden, efter at være sønderflået af anmelderne.

Nu er filmen på vej til at blive en af de største musical-succeser nogensinde USA, efter et fantastisk comeback.

Filmen er på vej til at indtjene $150 mio. i USA, hvilket er på niveau med ”La La Land” og ”The Greatest Showman” har nu indspillet 17 gange åbningsweekenden. Det er kun overgået af ”Titanics” 21 gange.

”Vi havde håbet på $110 i USA, men efter åbningen så det ikke ud til vi bare ville komme tæt på det,” forklarer Snyder.

Men disse tanker er nu blevet sendt i skammekrogen.

Filmens producent Peter Chernin mener at lektionen som kan læres er, “at bestemte publikumsgrupper bliver holdt på smalhals, specielt i en verden hvor Disney leverer alle disse monster tentpoles. Den anden lektie er, at anmelderne slet ikke er på bølgelængde med publikum.”

Fox havde markedsført filmen målrettet familier og voksne, men det er de ældre biografgængere – og specielt ældre kvinder – som Fox kan takke for filmens overraskende comeback.

”The Greatest Showman” kostede $84 mio. at producere, og har foreløbig indspillet en kvart milliard dollars globalt.