”The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” er uovervindelig i USA

DB - BLACKMONJ (720x338)

”The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” holder førstepladsen på den amerikanske top 10 i fineste stil og “The Imitation Game” imponerer. Til gengæld klarede ”De satans chefer 2” og ”Pingvinerne fra Madagascar” sig knap så godt.

”The Hunger-Games: Mockingjay — 1. del” indspillede hele $56,8 mio. over weekenden, med en amerikansk total på $225,7 mio. og en verdensomspændende indspilning på knap en halv milliard dollars efter kun 2 weekender.

”Pingvinerne fra Madagascar” indspillede $25,8 mio. i USA over weekenden, hvilket er en af de dårligste åbninger for en film fra DreamWorks Animation. Filmens åbning er dårlige nyheder for Jeffrey Katzenbergs selskab og skal virkelig slå igennem internationalt for at sætte et lille smil på hans læber. ”Pingvinerne fra Madagascar” har kostet $132 mio. at producere og modtog en ”A-”-rating på CinemaScore. Rotten Tomatoes gav en 69%-rating.

”De satans chefer 2” indspillede $15,7 mio., hvilket er en kæmpe skuffelse og langt under forventningerne. På Rotten Tomatoes måtte filmen nøjes med en 35%-rating.

Til gengæld er der ganske andre boller på suppen i forbindelse med Morten Tyldums ”The Imitation Game”, som åbnede i kun 4 biografer i Los Angeles og New York. Filmen indspillede imponerende $482.000, hvilket er et gennemsnit pr. biograf på $120.500. Det femte bedste gennemsnit nogensinde.

Næste weekend er der kun en enkelt premiere i USA af interesse for danske biografejere: Jean-Marc Vallées ”Wild” med Reese Witherspoon.

2tp10 (720x397)