”The Hunger Games: Mockingjay 2. del” åbner med $247 mio. globalt

DB - ABLACKMOCKING (720x330)

Katniss Everdeens sidste slag mod uretfærdigheden indspillede 101 mio. i USA og $247 mio. globalt.

Selvom det er en heftig åbning, levede filmen ikke helt op til forventningerne. ”The Hunger Games: Mockingjay 2. del”, som kostede $160 mio. at producere, overgik ikke de $274,9 mio. forgængeren åbnede med.

Publikum modtog filmen med en ”A-”-rating på CinemaScore og kritikerne var i 70% af anmeldelserne positive, ilfg. Rotten Tomatoes. 52 procent af premierepublikummet var under 25 år.

To øvrige film, af interesse for danske biografejere, havde i weekenden premiere i USA: ”Øjnenes hemmelighed” og ”Carol”

”Øjnenes hemmelighed”, som er en amerikansk genindspilning af den argentinske film fra 2009, har Julia Roberts, Chiwetel Efjiofor og Nicole Kidman i hovedrollerne. Filmen åbnede med skuffende $6,6 mio. de første tre dage. Det er den dårligste åbning i Julia Roberts karrierer.

Filmen blev modtaget med en “B-”-rating på CinemaScore og 43%-rating på Rotten Tomatoes.

”Carol” skuffede til gengæld ikke. Filmen åbnede med en af de bedste salsgennemsnit i år. Filmen indspillede $248.149 i fire biografer i hhv. LA og NY. Det er et salsgennemsnit på $62.032.

62% af premierepublikummet var kvinder og 60 af alle tilskuerne var over 50 år. ”Carol” blev modtaget med en imponerende 93%-rating på Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner følgende film i USA: Pixars ”Den gode dinosaur”, Stallones fortsættelse af Rocky-sagaen: ”Creed”, ”Den danske pige” og ”Victor Frankenstein”.

1askdks (720x407)